Nieuwe Opel Insignia Grand Sport: laat de winter maar komen

  • Aangenaam gevoel dankzij verwarmd stuurwiel en verwarmde voor- en buitenste achterzetels
  • Verwarmde voorruit verbetert zichtbaarheid bij vochtig vriesweer
  • Standkachel met afstandsbediening verwarmt interieur voor vertrek

 

 

Er is geen reden om de winterkou te vrezen als bestuurder of passagier van de Opel Insignia van de nieuwste generatie. Het nieuwe vlaggenschip uit Rüsselheim biedt een veelheid aan beschermende uitrusting tegen de koude, waaronder een standkachel met afstandsbediening, verwarmde zetels voor- en achteraan en een verwarmde voorruit.

 

Gedaan met ijs krabben: de voorruit ontdooit stil en comfortabel met een druk op de knop dankzij een fijndradig verwarmingselement. Deze uitrusting voorkomt bovendien dat de voorruit aanslaat in vochtige omstandigheden waardoor de zichtbaarheid en de veiligheid verder verbeterd worden. De verwarming schakelt automatisch uit, maar indien nodig volstaat een nieuwe druk op de knop voor een herstart.

 

Naast de verwarmde voorruit biedt de nieuwe Insignia Grand Sport aan de inzittenden van het voertuig nog ettelijke functies om warm te blijven. Bestuurders kunnen genieten van de luxe van een verwarmd stuurwiel, terwijl zetelverwarming niet alleen beschikbaar is voor de bestuurder en passagier vooraan, maar ook voor de passagiers op de buitenste zetels achteraan. Vooraan is de verwarmingsgraad van de zetels regelbaar. Met de automatische zetelverwarmingsfunctie uit het personaliseringsmenu van het informatiescherm kan bovendien een individueel verwarmingsprogramma ingesteld worden.

 

“Het was nooit zo gemakkelijk om een warm en comfortabel gevoel te hebben in een auto als in de nieuwe Opel Insignia”, aldus Peter Christian Küspert, Opel Vice President Sales & Aftersales. “De verbeterde zichtbaarheid dankzij de verwarmde voorruit is een pluspunt voor de veiligheid van alle weggebruikers.”

 

De verwarming van de zetels en het stuurwiel werkt niet alleen wanneer de motor draait, maar ook wanneer het Start/Stop-systeem de motor tijdelijk uitschakelt. Het inschakelen van de achterruitverwarming activeert tegelijkertijd de verwarming van de buitenspiegels om de zichtbaarheid naar achter verder te verbeteren.

 

Voor een maximum aan comfort en warmte zorgt het Driver Power Seat Pack op de ergonomisch bestuurderszetel met AGR-certificaat (Aktion Gesunder Rücken – Actie Gezonde Rug), die hierdoor 18-voudig verstelbaar is en uitgerust met massage- en ventilatiefuncties.

 

De nieuwe Insignia kan de passagiersruimte zelfs opwarmen voordat iemand instapt dankzij de optionele standkachel met afstandsbediening. De in de fabriek geïnstalleerde verwarming wordt geactiveerd via een timer met afstandsbediening of automatisch volgens temperatuursensoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait