Volvo Cars viert 20 jaar All-Wheel Drive in de sneeuw met de blik voluit op de toekomst gericht

Volvo Cars, de fabrikant van premiumwagens, viert de 20ste verjaardag van de mechanische All-Wheel Drive-technologie (AWD) door een aantal wagens aan een test te onderwerpen op de bevroren meren rond het Noord-Zweedse skiresort Åre.

 

The Zweedse autofabrikant test die modellen in de winter om de beste mechanische en nieuwe elektrische All-Wheel Drive-oplossingen voor te stellen: de all-weather XC90, de V90 Cross Country en de V40 Cross Country.

Volvo Cars is bekend voor wat wij ‘framkomlighet‘ noemen in het Zweeds: het vermogen om overal te geraken waar je maar wilt – ongeacht de weersomstandigheden. Dit is een deel van ons DNA en onze identiteit. Door de recente toevoeging van de elektrische All-Wheel Drive toegevoegd aan onze topmodellen hebben we ons prestaties op dit vlak nog scherper gesteld”, zei Henrik Green, Senior Vice President Research & Development bij Volvo Cars.

 

Door innovaties in AWD-technologie blijven verbeteringen in stuurgedrag, stabiliteit en grip zorgen voor een trefzekere, vlotte en aangename rijervaring terwijl je minder brandstof verbruikt.

 

“Elektrificatie zal leiden tot meer flexibiliteit voor AWD. Dat zien wel al in onze XC90 T8 Twin Engine met elektrische achterasaandrijving voor de achterwielen. Naarmate we verder evolueren naar voertuigen met volledig elektrische batterij en andere aandrijvingen zullen we elke motor en elk wiel makkelijker afzonderlijk kunnen controleren, afhankelijk van het wegdek of de gewenste rijstijl”, verduidelijkt Henrik Green.

 

Dankzij de ontwikkelingen in de AWD-technologie weegt de mechanica minder, maar is ze wel efficiënter. Sinds de invoering van de doeltreffende ‘Active On Demand’-technologie worden de vier wielen altijd ingezet om koppel meteen te verdelen naar de achterwielen indien nodig. Het daadwerkelijk uitgeoefende koppel wordt gecontroleerd om steeds optimale prestaties te bieden op het vlak van stuurgedrag, stabiliteit en grip. Volvo Cars’ huidige mechanische AWD-systeem omvat een modulair design en is aanwezig in alle Volvo-modellen.

 

“We begrijpen de behoeften van onze klanten. We weten dat er een flexibele AWD-oplossing moet komen die zich snel en automatisch aanpast aan de realiteit op de weg en de verschillende weersomstandigheden. Naast een dynamicasysteem is AWD ook een veiligheids­voorziening en wij streven ernaar om een betrouwbare, evenwichtige en aangename rijervaring aan te bieden met een gevoel van volledige controle”, voegde Henrik Green er nog aan toe.

 

De All-Wheel Drive-varianten maken meer dan de helft uit van de nieuwe 90 Series-bestellingen voor de Zweedse autobouwer. Binnen het ruimere Volvo Cars-aanbod ligt dit cijfer op meer dan 40 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait