Alles staat op punt voor tweede internationale seizoen van Opel Astra TCR

  • Intensieve verdere ontwikkeling van Opels toerwagen voor 2017
  • Technische partner Kissling Motorsport neemt klantenondersteuning over

Dynamic duo: The Opel Astra (right) and its sporty sibling the Opel Astra TCR (left).
Dynamic duo: The Opel Astra (right) and its sporty sibling the Opel Astra TCR (left).

Voor het internationale raceseizoen 2017 van start gaat, ondergaat de Opel Astra TCR momenteel de laatste fase van zijn technische ontwikkeling. Op basis van de ervaringen opgedaan tijdens het debuutseizoen van 2016 werd Opels toerwagen van 350 pk tijdens de winter op een aantal punten geoptimaliseerd met het oog op de homologatie voor 2017 in maart. Daarna kan de Opel Astra TCR wereldwijd ingezet worden in alle TCR Series. Naast de mondiale TCR International Series omvat het TCR‑spectrum ook in totaal elf nationale en regionale kampioenschappen, waaronder de ADAC TCR Duitsland en de TCR Benelux. Bovendien hebben een aantal uithoudingsraces, zoals de 24 uur van de Nürburgring, Barcelona en Dubai, een klasse voor TCR‑voertuigen. Dat is ook het geval voor het VLN Endurance Championship Nürburgring op de legendarische Nordschleife, het meest populaire motorsportkampioenschap ter wereld voor private teams.

De homologatie van het voertuig wordt op 1 en 2 maart voorafgegaan door de zogenaamde ‘Balance of Performance’-test (BoP) op de Adria International Raceway nabij Venetië. Daar worden de prestaties van de TCR-voertuigen van alle deelnemende merken getest door een professionele piloot in opdracht van de TCR-organisatie. Vervolgens krijgen de wagens een basisclassificatie. Dat garandeert het concurrentievermogen van alle deelnemende voertuigen. In de loop van het seizoen worden indien nodig verdere BoP-aanpassingen gedaan, met het oog op evenwichtige startvelden en boeiende toerwagenraces met meerdere merken.

De Astra TCR zal dit jaar niet alleen deelnemen aan meerdere nationale kampioenschappen als privéwagen, maar ook de internationale scène opnieuw betreden. Het Belgische team DG Sport Competition – vorig seizoen de eerste titelhouder in de TCR Trophy Europe met de Astra TCR bestuurd door piloot Pierre-Yves Corthals – is van plan om twee Opel-toerwagens in te zetten voor de TCR International Series. Het seizoen start op 2 april op het Rustavi International Motorpark in Georgië.

Om zijn klanten zo uitgebreid als mogelijk te ondersteunen, versterkt Opel de samenwerking met zijn langdurige technische en ontwikkelingspartner Kissling Motorsport. In de toekomst zullen de toerwagenspecialisten uit Bad Münstereifel nabij de Nürburgring niet alleen de Astra TCR-klantenvoertuigen ontwikkelen en produceren, maar ook instaan voor de volledige klantenondersteuning. “We brengen alle bouwstenen van ons klantenraceprogramma samen onder één dak. Zo kunnen we processen stroomlijnen, directe communicatielijnen openen en een efficiënte dienstverlening bieden aan Astra TCR-klanten”, zegt Opel Motorsport Director Jörg Schrott.

Next step: Pierre-Yves Corthals, winner of last season’s TCR Trophy Europe, and Belgian team DG Sport Compétition are working on using two Opel touring cars in the TCR International Series.
Next step: Pierre-Yves Corthals, winner of last season’s TCR Trophy Europe, and Belgian team DG Sport Compétition are working on using two Opel touring cars in the TCR International Series.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait