ANTWERP CLASSIC SALON 2017

www.antwerpclassicsalon.be

Eén van de topbeurzen in de Benelux, nl. het Antwerp Classic Salon vindt plaats van 3 tot en met 5 maart 2017 in de vertrouwde hallen van Antwerp Expo. Het salon is dit jaar toe aan zijn 40’ste editie. Thema van dit salon is “70 Anni Ferrari, La Passione”

Op 2 maart 2017 – net één dag voor de opening van het 40’ste Antwerp Classic Salon – is het precies 70 jaar geleden dat Enzo Ferrari zijn eerste echte Ferrari presenteerde: de Ferrari 125 S. Een goede reden om dit iconische Italiaanse merk op onze showstand in de spotlights te plaatsen.

500Superfast_PeterSellers_2

Enzo Ferrari begon als racepiloot in 1908 en was een verdienstelijke racer in de jaren 1910-1920. Hij richtte in 1929 de Scuderia Ferrari op als zusterteam van het Alfa Corse Team, waarvoor hij 9 jaar lang testpiloot en teammanager was. Hij bleef racen tot aan de geboorte van zijn zoon Alfredino (Dino) Ferrari in 1932. in 1933 bracht men Alfa Corse onder in de Scuderia Ferrari. Enzo Ferrari begon zelf met de productie van Alfa’s. Alfa Romeo was immers gestopt met het raceteam omdat zij niet langer konden optornen tegen de overheersing van Mercedes-Benz en Auto-Union.

Enzo Ferrari bleef actief bij Alfa Romeo tot 1939. Hij kwam met Alfa Romeo overeen om de volgende 4 jaar de naam Ferrari niet te gebruiken als renstal of racewagen. Daarom kreeg het nieuwe bedrijf van Enzo de naam Auto Avio Constuzioni, wat in 1940 de eerste Ferrari opleverde: de Auto Avio Constuzioni 815. Tijdens W.O. II verhuisde de fabriek van Modena naar Maranello en kwam de productie van racewagens volledig stil te liggen. Na de oorlog produceerde Enzo de eerste wagen die zijn naam droeg: de Ferrari 125 S.

Vrij snel werd er opnieuw gestart in de autosport, met overwinningen in 1949 in de 24 Uur van Le Mans en de Mille Miglia. In 1951 – een jaar na de oprichting van de Formule 1 – behaalde Ferrari haar eerste overwinning in deze klasse, om in 1952 met Alberto Ascari meteen kampioen te worden. Ferrari is het enige team dat sinds de eerste Formule 1-Grand Prix in 1950 aan alle races deelnam.

In 1949 zag de eerste productie-Ferrari het daglicht: de Ferrari 166 Inter. Veel iconische modellen zouden volgen.

Ferrari_250GT_California_Spider

 

  Tijdens het 40’ste Antwerp Classic Salon toont SIHA Salons Automobiles – samen met de officiële Ferrari Club Belgio – een 15-tal exclusieve Ferrari’s uit diverse privécollecties. Ze worden gepresenteerd in een uniek kader. De nadruk ligt op de wagens uit de periode voor 1979.

 

 

De Fiat 500 wordt 60 jaar

Fiat_500_Vignale_Gamine

 

Naast de 70’ste verjaardag van Ferrari, viert de Fiat Club Belgio op een grote stand in Hall 1, de 60’ste verjaardag van een ander Italiaans icoon, de Fiat 500. Zij tonen – naast de 60 jaar oude Fiat Nuova 500 en zijn opvolgers, de 500 D, F, L en R – ook heel wat unieke afleidingen die van dit wagentje werden gemaakt.

 

 

 

 

 

IN ÉÉN OOGOPSLAG:

Showthema:                                        “70 Anni Ferrari, La Passione”

Organisatie:                                        SIHA Salons Automobiles BVBA – Antwerpen

Plaats:                                                   Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen

Datum:                                                  vrijdag 3 maart, zaterdag 4 maart en zondag 5 maart 2017

Bereikbaarheid:                                  Ring Antwerpen, afrit 5, Wilrijk – Antwerp Expo. Zeker te vermelden in de perscommunicatie: ondanks de op 1 februari 2017 in voege tredende Low Emission Zone in en rond Antwerpen, is er absoluut geen enkel probleem om Antwerp Expo te bereiken, met welke auto ook (dus ook met oldtimers of classic cars). Antwerp Expo en haar toegangswegen liggen immers buiten De Low Emission Zone.

Beursindeling:                                     vier hallen, meer dan 20.000 m2.

Exposanten en deelnemers:           350 exposanten en deelnemers uit veertien landen waaronder uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, USA, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Bezoekersaantal 2016:                      29 963

Expositie en verkoop van:               Oldtimers, classic cars, motoren, restauratiebedrijven en benodigdheden, nieuwe en gebruikte accessoires, interieurs, onderhoudsproducten, zeldzame literatuur, miniaturen en modellen, kunstobjecten met als thema classic cars en automobielen, clubstands en musea met presentaties van hun mooiste auto’s.

Openingstijden:                                  vrijdag 3 maart 2017 van 14.00 tot 20.00 uur                                                                                                                            zaterdag 4 maart 2017 van 09.00 tot 18.00 uur                                                                                                                       zondag 5 maart 2017 van 09.00 tot 18.00 uur

Toegangsprijzen:                                Volwassenen: € 17,00 aan de kassa

Volwassenen: € 14,00 in online voorverkoop, inclusief kosten (via                                                                                   www.antwerpclassicsalon.be)

kinderen tot 10 jaar onder begeleiding van volwassenen: GRATIS

Nationale clubstandprijs

Op zaterdag 4 maart vindt de een beoordeling plaats van alle clubstands door een internationale jury en clubvertegenwoordigers. Hierbij wordt vooral veel aandacht geschonken aan de mooiste en origineelste clubpresentatie en de meest creatieve vormgeving van de clubstands. Voor de mooiste clubstands zullen er geldprijzen ter beschikking worden gesteld ten bedrage van:

  • eerste prijs: € 1250,00
  • tweede prijs: € 750,00
  • derde prijs: € 375,00

Naast deze clubstandprijs organiseren wij in samenwerking met de B.F.O.V. eveneens een “concours d’élégance” waarbij de mooiste wagens op de clubstanden worden gekozen.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op zondag 5 maart omstreeks 12.00 uur.

Concours D’élégance – voor de meest exclusieve en originele automobielen

Iets waar alle standhouders – die klassieke auto’s exposeren of te koop aan bieden – steeds weer naar uitkijken is het jaarlijkse “Meguiar’s Concours d’Elégance”. Een zeer vakkundige jury van Belgische en Nederlandse experts op het vlak van klassieke auto’s selecteren de drie mooiste wagens in drie diverse leeftijdscategorieën.

  • van 1885 tot en met 1955
  • van 1956 tot en met 1975
  • van 1976 tot en met 1990

Daarenboven kiezen zij ook – over alle bouwjaren heen – “The Best Car of Show”.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op zondag 5 maart omstreeks 12.00 uur.

Antwerp Classic Salon

Het aanbod van internationale oldtimer- en classic car-handelaars en gespecialiseerde restauratie-bedrijven (uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland en Zwitserland) op het 40’ste Antwerp Classic Salon is steeds bijzonder uitgebreid en exclusief. Op 12.000 m2 worden meer dan 400 automobielen te koop aangeboden, waarvan vele ongetwijfeld van eigenaar zullen veranderen. Restauratieobjecten, in originele staat verkerende klassiekers en reeds gerestaureerde classics. Met andere woorden: voor elk wat wils.

Terug naar Nieuw

Internationaal bekende restauratiebedrijven demonstreren op het 40’ste Antwerp Classic Salon hun specialisme en informeren bezoekers, handelaars en collectioneurs, hoe professionals klassieke auto’s weer in topconditie brengen.

De Schatkamers van de beurs – nieuwe en gebruikte onderdelen

Het 40’ste Antwerp Classic Salon staat sinds jaar en dag bekend als hét inkoopeldorado voor oldtimer- en classic car-bezitters die op zoek zijn naar onderdelen voor de meest uiteenlopende automobielmerken. Zij kunnen beschikken over twee kilometer stands met nieuwe en gebruikte onderdelen, accessoires, interieurdelen, onderhoudsproducten, schaarse vakliteratuur, nostalgische automobilia, miniaturen, curiosa en kunstobjecten met als thema oldtimer/classic cars en nog veel meer.

Genieten op elk niveau

Het Antwerp Classic Salon is een beurs waar iedereen aan zijn trekken komt. Je kunt je er genieten van het onhaalbare maar ook van wat je wél kunt kopen. Je kunt er wegdromen van het Italiaans design en genieten van romantische Engelse nostalgie. Toch is het niet uitsluitend een beurs voor dure wagens. Je vindt er ook een leuke Volkswagen Kever, een 2PK of een Fiat 500.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait