Hyundai maakt volledige line-up en prijzen bekend van de nieuwe i30

Bij het bepalen van de basisuitrusting maakt Hyundai geen compromissen op het vlak van veiligheid.

Woensdag 8 februari 2017 — Nadat eerder de aantrekkelijke Launch Editions werden aangekondigd, maakt Hyundai Belux nu het finale gamma bekend van z’n nieuwste telg in het C-segment. Daarbij werd er vooral op toegezien dat er niet beknibbeld wordt op de veiligheidsuitrusting.

3 uitrustingsniveaus, 2 packs

Hyundai Belux voorziet 3 uitrustingsniveaus en 2 interessante Packs, waardoor de klant in de praktijk kan kiezen uit 5 verschillende configuraties op het vlak van de uitrusting.

De i30 Air is de instapversie, is enkel leverbaar met de 1.4i van 100 pk en de 1.6 CRDi van 95 pk, en pakt al uit met een stevige standaarduitrusting waarbij vooral opvalt dat alle belangrijke veiligheidsuitrustingen meteen werden weerhouden. De lijst is dan ook lang:

 • ABS
 • Hill Start Assist
 • Electronic Stability Control (ESC)
 • Autonomous Emergency Braking (AEB)
 • Cruise control met snelheidsbegrenzer
 • Lane Departure Warning System
 • Lane Keeping Assist (rijstrookassistent)
 • Driver Attention Alert (waakzaamheidsassistent)
 • Automatische koplampen met grootlichtassistent
 • Airconditioning
 • Elektrische bediende en verwarmde buitenspiegels
 • Boordcomputer

Het tweede uitrustingsniveau is Twist, dat nog kan uitgebreid worden met het Techno Pack. Wie voor de Sky topuitvoering kiest kan dat nog vervolledigen met het Leder Pack. De volledige lijst van uitrustingen vind je hier.

6 Motorisaties, waarvan 3 met de moderne 7-DCT versnellingsbak

De nieuwe Hyundai i30 is leverbaar met 6 verschillende motoren waaronder 2 nieuwe turbobenzinemotoren. De 1.0 driecilinder (120 pk) kennen we al uit de nieuwe i20 en i20 Active, maar de 1.4 T-GDi (140 pk) is nieuw voor Hyundai en hij is ook leverbaar met de in-house ontwikkelde automaat met dubbele koppeling en 7 versnellingen. Die 7-DCT is ook combineerbaar met de 1.6 CRDi van 110 of 136 pk. De technische fiche van de nieuwe i30 kan hier bekeken worden.

De basisprijs van de nieuwe i30 bedraagt 19.499 € BTW inclusief, voor de 1.4i Air. Wie wil dieselen kan dat vanaf 21.499 € BTW inclusief. Klik hier voor de volledige prijslijst en het overzicht van de 12 beschikbare koetswerkkleuren, en 2 interieurkleuren.

Zoals steeds geniet de nieuwe i30 eveneens van het ongeëvenaarde waarborgpakket van 5 jaar totale waarborg, met onbeperkte kilometers. Een sterke troef voor zowel particuliere- als fleetklanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait