Kofferplezier: de nieuwe MINI Countryman langs achter bekeken.

Dit weekend gaat de nieuwe MINI Countryman in première in de Belgische en Luxemburgse showrooms. Deze premium Brit is volwassen geworden met een extra lengte van maar liefst 20 cm. Deze ruimte heeft achteraan een grote positieve impact, met vijf volwaardige zitplaatsen en heel wat meer opbergmogelijkheden dankzij een veelzijdige kofferruimte. Reden genoeg om de wagen langs achter van naderbij te bekijken.

 P90246022_highRes_mini-cooper-s-countr

De grootste MINI-koffer uit het gamma.

De kofferruimte heeft een inhoud van 450 liter en kan indien nodig worden uitgebreid tot in totaal 1390 liter. Dit is een maximale toename van 220 liter ten opzichte van het vorige model en nog 59 liter méér dan de nieuwe MINI Clubman. Items tot 1595 mm kunnen zo zonder problemen vervoerd worden. Ook de plug-in hybride versie van de MINI Countryman, die in juli uitkomt, kan dankzij een slimme plaatsing van de batterij nog altijd rekenen op 1275 liter kofferruimte.

 

Handig en handenvrij.

Een elektrisch bedienbare kofferklep is als optie verkrijgbaar. Daardoor kan de kofferklep in combinatie met Comforttoegang zonder aanraken worden geopend én gesloten.

 

Twee extra zitplaatsen dankzij de unieke Picnic Bench.

Het als optie verkrijgbare opbergpakket omvat niet alleen een variabele koffervloer met sjorpunten en spanriemen, maar ook een roestvrijstalen inzetstuk op de laaddrempel. Een echt unieke optie is de Picnic Bench – een flexibel vlak dat uit de kofferruimte wordt geklapt en zitplaats voor twee mensen biedt. Ideaal voor een kop koffie in de vroege ochtend met zicht op een uniek stukje natuur, of om uw schoenen te wisselen tussen een off-road en een stadsparcours.

Verhoogd zitplezier achteraan.

De zitpositie van de ruime achterbank is licht verhoogd, wat een uitstekend overzicht en een hoogstaand rijplezier garandeert. De achterbank zelf kan tot dertien centimeter in de lengte worden verschoven. De rugleuning is deelbaar in een verhouding van 40:20:40. Ze is ook in zes standen in helling verstelbaar voor ofwel meer zitcomfort, ofwel meer opbergruimte achterin.

P90245960_highRes_mini-cooper-s-countr

MINI Find Mate.

Één van de nieuwe connectiviteitsonderdelen van de nieuwe MINI Countryman is de MINI Find Mate. Dit is een onderdeel van het ‘Wired’ optiepakket en bestaat uit zogenaamde ‘tags’ met een draadloze traceerfunctie. Deze tags kunnen aan frequent gebruikte objecten en reistoebehoren gehangen worden, zoals tassen, sleutelringen en rugzakken. De tracking kan zowel gebeuren via de boordcomputer als via een smartphone. Zodra er een Bluetooth verbinding is met de tag, kan er in de wagen of op de smartphone een akoestisch signaal geactiveerd worden om het object te lokaliseren. Wanneer de tag buiten bereik is, kan de chauffeur begeleid worden naar de plaats waar de connectie laatst opgemerkt is.

Trekvermogen met grote T.

Tot slot vinden we helemaal achteraan de MINI Countryman een wegneembare trekhaak die 1500 tot 1800kg trekvermogen heeft. Op die manier kan de multifunctionele Brit gemakkelijk zijn eigen gewicht (MINI Cooper Countryman leeggewicht: 1440kg) nog eens extra meetrekken.

P90246020_highRes_mini-cooper-s-countr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait