Flanders Fun Car Gent Alain & Pauline Mervilde

Buiten was het bar koud. Dus wat beter, dan enkele uren tussen de oldtimers en classic cars te gaan rondstruinen in Gent.  Niet echt de grootste beurs, maar genoeg voor handen, voor een aantal  leuke babbels en een paar zeer interessante mobielen.

Het had wat voeten in de aarde om op een degelijke manier in “Flanders Expo” te raken, want “onvermijdelijke wegenwerken” blijken het verkeer niet echt genegen te zijn, als er vlakbij ook een “Zweedse meubelmaker” woont.

In Halle 2 is de eerste mobiel die ons opvalt, de ex Bernardini M3 in Rothmans kleuren , toen pub voor sigaretten nog mocht.  Een pracht exemplaar van de klasse extra sportief “Youngtimer”,   Geko Classics is de aanbieder. In dezelfde halle 2 vonden we nog wel enkele zeer interessante wagens uit de ateliers van de autobouwers uit Munchen.  De Alpine 2002 op de stand van Oldtimerfarm bijvoorbeeld of de andere replica van de blauw -witte Alpina 2002 tii op de stand van Carl & Cars. Persoonlijk zijn we nogal  fan van deze tijdsperiode en de competitie van die tijd maar ook een paar burgers versies die hier staan lijken ons niet mis.

Natuurlijk kun je ook in Italië gaan shoppen.  Weeral Oldtimerfarm,  heeft hier een civiele versie van de Lancia Delta HF  tentoon staan die ook op mijn oprit  zou passen.  Maar ook de Lancia bij Pista Fiorano mogen daar afgezet worden. Wat de Porsche’s betreft verwijzen we u graag naar de beelden van Wilfried Geerts. Uitzondering evenwel voor de 356A van de familie Bernaert. Voor mij één van de mooiste  in België.  Te koop, met pijn in het hart, om plaats te maken voor een nieuw project.

BFOV doet verwoede pogingen om de onzinnige LEZ reglementering  te bekampen en van de kaart te vegen.  Maar dat is zeker niet hun enige verdienste.  Bij CCDA ligt dan weer het laatste nummer van “Icons of Elegance” in de etalage. Mooi , mooi en informatief blad voor de Classic en oldtimerfanaat.

In de hal 4, staan we vol bewondering voor het boek van Yvette Fontaine,  één van de beste vrouwelijke  piloten die België ooit gehad heeft. Hadden een goeie babbel met de man achter Ital Mobiel Classics die met enkele “schuurvondsten” uit Jabbeke naar Gent was afgezakt. De Giulia was beslist een topper.

Ook hier nogal wat stands  met onderdelen, boeken, miniaturen en andere prullaria die beslist de moeite zijn. Martin Leenknecht was er één van, zijn verzameling behoort wellicht tot de grootste van Europa. Folders en brochures worden in ton of container uitgedrukt….

In Hall 6 tenslotte enkele stand van clubs en oldtimerverenigingen waar enig mooie machines worden getoond. De meest opvallende voor mij in deze hall, was de Minerva in Rijkswacht Kleuren. Beelden uit mijn jeugd kwamen spontaan op. Ook de omgebouwde ambulance in mobilhome, kon mij bijzonder bekoren. Kortom, leuke namiddag met enkele mooie uitschieters . Volgende is de Antwerp Classics maar eerst staan de ”Legends” nog op ons program.

Alain Mervilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait