R.S.17 van Renault Sport Formula One Team voorgesteld in Londen

Vandaag onthulde het Renault Sport Formula One Team in Londen zijn nieuwe eenzitter voor 2017, de R.S.17, in het bijzijn van de internationale pers en de partners van de renstal.
Tijdens de voorstelling werd ook aandacht besteed aan de nieuwe partners en sponsors, zoals BP, Castrol en MAPFRE, en werd de nieuwe identiteit van Renault Sport voorgesteld, die de banden tussen Renault Sport Racing en Renault Sport Cars moet aanhalen.
De R.S.17 wordt aangedreven door de R.E.17-motor, het aandrijfgeheel van Renault Sport Racing, en heeft geen enkel onderdeel gemeen met de R.S.16. De teams zijn vertrokken van een blanco blad om aan het nieuwe reglement te voldoen. Bovendien gaat het om de allereerste F1-bolide die volledig werd ontwikkeld door de twee vestigingen van Renault Sport Racing in Enstone (Verenigd Koninkrijk) en Viry-Châtillon (Frankrijk).
Net als Jérôme Stoll en Cyril Abiteboul, respectievelijk President en Algemeen Directeur van Renault Sport Racing, was ook Thierry Koskas, Executive Vice President Sales & Marketing van de Renault-groep, aanwezig aan de zijde van het management en de piloten van het Renault Sport Formula One Team.
De R.S.17 werd voorgesteld door de piloten die ermee zullen rijden, Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer. Parallel daarmee werd Sergey Sirotkin officieel voorgesteld als derde piloot en reservepiloot en Alain Prost als Speciaal Adviseur van Renault Sport Racing.
De wagen werd voorgesteld met de hashtag #RS17Launch.
Ook het promotieteam 2017 van de Renault Sport Academy werd voorgesteld. Dat bestaat uit Jack Aitken, Max Fewtrell, Jarno Opmeer en Sun Yue Yang, die allemaal door Renault Sport Racing worden ondersteund voor hun campagnes in 2017. Jack zal worden ingezet in de GP3 Series terwijl Max, Jarno en Sun zullen deelnemen aan de Formula Renault Eurocup, dat dit jaar een recordaantal deelnemers telt, met maar liefst dertig ingeschreven piloten.
Jérôme Stoll, President van Renault Sport Racing:
“De R.S.17 is de eerste eenzitter die Enstone en Viry van A tot Z hebben kunnen ontwerpen en ontwikkelen en we zijn erg tevreden over die eerste samenwerking. Het is een schitterende wagen geworden. Het enthousiasme dat de R.S.17 opwekte, ging gepaard met de komst van BP, een essentiële partner via de merken BP en Castrol. Onze doelstellingen voor 2017 zijn duidelijk. We willen een zichtbare en tastbare stap vooruit zetten op het gebied van prestaties en resultaten en streven naar de vijfde plaats in het Constructeurskampioenschap.”
Cyril Abiteboul, Algemeen Directeur van Renault Sport Racing:
“We zijn perfect geplaatst om onze doelstellingen voor 2017 waar te maken. De R.S.17 is de vrucht van talloze lange dagen in onze twee vestigingen als een geïntegreerde renstal en we mogen terecht trots zijn op de wagen. We hebben uitstekend personeel op alle niveaus van het team en zijn verheugd in 2017 Nico en Sergey te mogen verwelkomen aan de zijde van Jolyon. Met BP, Castrol, MAPFRE en SMP Racing hebben we ook een sterke groep van partners kunnen verzamelen na de fantastische wervingscampagne van afgelopen winter. We zijn het sterkst groeiende Formule 1-team op alle niveaus en zullen onze doelstellingen op het circuit waarmaken. Er mag geen race voorbijgaan zonder dat we punten behalen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait