Nearly New Car wordt Mercedes-Benz Certified

Mercedes-Benz Certified : Approved pre-owned cars

Brussel – Nearly New Car, het merk voor recente tweedehands –en directiewagens dat in 1999 door Mercedes-Benz BeLux boven de doopvont werd gehouden, verandert per 21 maart 2017 van naam. Mercedes-Benz Certified “Approved pre-owned cars” zal vanaf die datum het handelsmerk worden voor alle tweedehandswagens die door Mercedes-Benz in Europa vermarkt worden.
In november 1999 opende Mercedes-Benz BeLux zijn allereerste Nearly New Car Center te Brussel, de rest is geschiedenis. Nearly New Car was de merknaam die boven de doopvont werd gehouden en duidde op alle recente tweedehands –en directiewagens die Mercedes-Benz in België op de markt bracht. Enkele van de toenmalige USP’s waren ongetwijfeld de gekende historiek van de voertuigen (“rechtstreeks van bij de invoerder”), het feit dat ze maximum 2 jaar oud mochten zijn en dit alles aan onklopbare prijzen.
Het dient niet gezegd dat Nearly New Car een ongezien succes werd, met tal van verkooppunten over gans België (zowel NNC Megastores als NNC Dealers). Toch zaten er ook addertjes onder het gras. Zo was bvb. het argument van de “maximum 2 jaar oud” op één of andere manier ook een rem op de ontwikkeling van de tweedehandspolitiek van het huis. Na verloop van tijd werden Nearly New Cars dan ook tweedehands –en directiewagens van 1 tot 3 jaar oud.
Vandaag merkt Mercedes-Benz enerzijds een toename qua vraag en aanbod naar de categorie tweedehandswagens van 3 to 6 jaar oud (categorie die dus letterlijk niet binnen het concept “Nearly New” past), maar anderzijds ook een exponentiële stijging aan buy-backs, door o.a. de forse toename aan verkoop van nieuwe Mercedes-Benz wagens in de grote vloten.
Daarom wordt Nearly New Car per 21 maart 2017 omgevormd tot Mercedes-Benz Certified. Een nieuwe merknaam (voor gans Europa) en een nieuw concept, zonder het kind met het badwater weg te gooien want daarvoor was het merk Nearly New Car te gekend.
Bij Mercedes-Benz Certified “Approved pre-owned cars” zal de consument terecht kunnen volgens dezelfde filosofie maar met een breder aanbod, in 3 verschillende categorieën of kwaliteitslabels :
  • +++ : “Triple +” of het kwaliteitslabel voor alle recente tweedehands –en directiewagens van Mercedes-Benz, van maximum 2 jaar oud en maximum 40.000km. Anders gezegd, grotendeels het principe van de vroegere Nearly New Cars.
  • ++ : In de categorie “Double +” zullen tweedehandswagens van het merk Mercedes-Benz aangeboden worden van maximum 4 jaar oud en maximum 80.000km.
  • + : Last but not least is er het kwaliteitslabel “+”, de categorie waarin alle merken kunnen ondergebracht worden (bvb. ook overnames die het label “Certified” verdienen) van maximum 6 jaar oud en maximum 150.000km.
Om eventuele twijfels weg te nemen garandeert Mercedes-Benz Certified o.a. :
  • een checklist van 100 controlepunten, op alle wagens van de 3 kwaliteitslabels.
  • minimaal 2 jaar garantie, op alle wagens in de 3 categorieën.
  • 10 dagen omruilgarantie, op alle wagens van de 3 kwaliteitslabels.
Een nieuw seizoen, een nieuw begin. Vanaf 21 maart 2017 is Mercedes-Benz Certified officieel de nieuwe merknaam voor Nearly New Car. Dit gaat gepaard met de lancering van een nieuwe website (www.mbcc.be) alsook de fysieke omvorming van de Corporate Identity van het dealernet, die tegen de zomer van 2017 afgerond zou moeten zijn. Vanaf 22 maart 2017 volgt er dan een brede mediacampagne om de naamsverandering kenbaar te maken aan het grote publiek.
De 52 bestaande verkooppunten blijven behouden en voor bestaande NNC-klanten verandert er niets. Voor nieuwe klanten verandert enkel de naam en het aanbod. Maar voor iedereen geldt : “Meer aanbod is meer keuze.”
Mercedes-Benz Certified : “Approved pre-owned cars”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait