De Ladbrokes SRX Cup is klaar voor de 2de race van het seizoen

Na een succesvolle start op 5 maart in Maasmechelen, is het nu zondag 19 maart de beurt aan het Jules Tacheny Circuit om de SRX te ontvangen. Tien auto’s verschijnen zondag aan de start tijdens de 2de manche van het Belgisch Kampioenschap Rallycross. 

Een weekend vol spektakel, ronkende motoren en veel uitschuivers te Mettet

Voor Mettet belooft het een druk weekend te worden zonder veel rust. Zaterdag wordt het Belgisch en BeNeCup kampioenschap Supermoto afgewerkt op de Waalse piste en zondag maken de moto’s al plaats voor 100 Rallycross auto’s.

En met 10 auto’s aan de start bij de Ladbrokes SRX Cup, zal het ongetwijfeld een spannend en leuk weekend worden :

01. Media Belgium (La Dernière Heure). Piloot : Angélique Detavernier
02. Media Germany. Piloot : Patrick Hein
03. Dealer SsangYong PGO. Piloot : Hughes Detrain & Grégory Latache
04. Sudpresse. Piloot : Stéphane Lémeret
05. GDRX. Piloot : Guillaume De Ridder
06. Lauwers. Piloot : Ludo De Vocht
07. Autodis. Piloot : Loris Cencetti Jr.
08. Ladbrokes. Piloten : Jérôme Farinaux & Laurent Leonard
09. Het Laatste Nieuws. Piloot : tba
10. SMS. Piloot : tba

Voor de 2de ronde van de SRX Cup hebben we wederom een prachtige verschijning aan de start: Angelique Detavernier! “”De eerste manche is schitterend verlopen. Zowel voor de rijders alsook voor de toeschouwers was er veel sensatie. Het was mijn allereerste ervaring in de rallycross, wat het niet makkelijk maakte. De SsangYong is echter een leuke, goede wagen, waardoor we snel konden bijleren.Ik ben alvast heel blij, dat ik er dit weekend opnieuw mag en kan bij zijn. Bovendien mag ik deze ervaring delen met de winnaars van de wedstrijd van La Dernière Heure, die tijdens de wedstrijd als passagier met mij aan boord gaan. Een super initiatief van de cup-organisatie, ten opzichte van hun partners.”

Naast Angelique Detavernier zijn er nog verschillende piloten die we zeker in de gaten moeten houden zoals Stéphane Lémeret, Loris Cencetti, Laurent Leonard, Jérôme Farinaux … en momenteel de grootste tegenstander, de leider van het klassement Guillaume De Ridder.

De Ladbrokes SRX Cup ontvangt komend weekend dus naast top-model Angélique ook gastpiloot Stéphane Lemeret die we allemaal kennen van zijn ongelofelijk groot palmares aan races. Een groot talent en een grote eer om hem aan de start te hebben nu zondag! Stéphane rijdt voor het nieuwe team Sudpresse dat het hele jaar aanwezig zal zijn bij de Ladbrokes SRX Cup.

Een unieke ranking per auto

De Ladbrokes SRX Cup heeft een unieke bijzonderheid waar de punten van elke wedstrijd worden verzameld per auto en dus niet per piloot. Zo kan er elke wedstrijd zelfs een andere piloot achter het stuur zitten en is het zelfs om het even wie de piloot is. De piloot kan zelfs tot 3 maal toe veranderd worden per wedstrijd! Dit geeft teams de kans om iedereen kennis te laten maken met Rallycross of om bijvoorbeeld de kosten te delen! Op het einde van de race wordt dan het beste team in de bloemen gezet.

Het Jules Tacheny circuit, een piste die enorm geapprecieerd wordt in de Rallycross 

Het circuit in Mettet dat 1,149 meter lang is en bestaat uit 61% asfalt en 39% aarde, ontvangt dit jaar zelfs de Belgische manche van de WRX.  De piste wordt enorm geapprecieerd door piloten omdat het offroad gedeelte enorm uitdagend is en niet onderhevig is aan de weersveranderingen. Tevens is er ook een grote jump die werkelijk uniek is in België!

Ook de bezoekers weten waarom ze afzakken naar Mettet. Dankzij de diepe ligging van het circuit heb je van elke plaats een prachtig panoramisch zicht over het circuit. En uiteraard kunnen zij dankzij het spannende circuit genieten van al het spektakel.

Praktische informatie

Tarief
15€, dat toegang geeft tot de beide dagen en tot de paddock.
Gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar oud.

Voorlopige timing 19/03/2017

  • 08:30 – 10 :00 : Free practice
  • 10:30 – 11 :30 : Heat 1
  • 12 :30 – 14:00 : Heat 2 & 3
  • 14 :00 – 15 :30 : Semi finale & finale
  • 17 :45 : Prijsuitreiking

Adres
Circuit Jules Tacheny
Rue Saint-Donat 6
5640 Mettet

Afspraak nu zondag 19 maart te Mettet voor de 2de ronde van de Ladbrokes SRX Cup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait