BMA eveneens in actie in… Kenia !

Terwijl het team van BMA afgelopen weekend tijdens de Herock Spa Rally 2017 maar liefst zeven wagens verzorgde, was een deel van de formatie uit Petit-Rechain op datzelfde moment ook actief in… Kenia, waar de 65ste editie van de Safari Rally verreden werd! De moeilijke wedstrijd in Nairobi, opnieuw kandidaat voor het Wereldkampioenschap, vormde in een light-versie de tweede manche van het nationaal kampioenschap van Kenia. Er stonden twee etappes op het menu, met negen proeven, over een totale afstand van 200 km tegen de chrono.

« We hebben een van onze Skoda Fabia R5’s verkocht, meer bepaald de wagen waarmee Xavier Bouche de Condroz 2016 reed. De wagen is verkocht naar het plaatselijke Kabras Sugar Team, dat de wagen inzet in het Keniaans kampioenschap, vertelt Bernard Munster. Tijdens de wedstrijden zorgt BMA echter voor de technische bijstand met twee of drie medewerkers die ter plaatse gaan, waaronder een ingenieur. De auto wordt bestuurd door Keniaan Onkar Rai, genavigeerd doo Gareth Dawe uit Zimbabwe. »

Onkar Rai begon redelijk laat rally’s te rijden, maar hij wordt steeds beter. Ook vorig weekend, want nadat hij tijd verloor op een proef omdat hij… verloren gereden was, iets wat wel vaker teams overkomt in Kenia, behaalde hij een 4de plaats algemeen in deze 65ste Safari Rally, op 2’49” van de winnaar.

« De concurrentie bestaat er voornamelijk uit wagens van de categorie R4, zoals Subaru’s en Mitsubishi’s, vervolgt Bernard Munster. Zonder verkeerd te rijden had Rai op het podium gestaan, maar zijn prestatie was wel goed. In elk geval veelbelovend voor het vervolg. Het kampioenschap van Kenia omvat 8 wedstrijden, waarvan er nog 6 verreden moeten worden. Ik denk dat het team dat we nu bijstaan zeker verschillende podiumplaatsen kan behalen.»

Hetzelfde Kabras Sugar Team zal trouwens maar liefst drie Porsches 911 Safari inzetten in de editie 2017 van de East African Safari Classic, waarvan de 8ste editie verreden zal worden van 23 november tot 1 december. Die drie Porsches worden momenteel gebouwd in de ateliers van BMA.

(Einde)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait