“Uitkijkend naar de verdere voorbereiding van 24u Nürburgring”

Nico Verdonck:

Na een succesvolle start op VLN 1 zal Nico Verdonck op 8 april de 2de manche van deze Duitse competitie opnieuw het Bentley Team ABT versterken op Nürburgring Nordschleife. Objectief: beste mogelijke manier voorbereid zijn voor de 24u Nürburgring.

 

Afgelopen zaterdag startte Nico Verdonck en Bentley Team ABT hun samenwerking ter gelegenheid van de eerste ronde van het 2017 VLN Endurance kampioenschap.

 

Tijdens kwalificaties, bewees de Bentley Continental GT3 #37, bestuurd door Nico Verdonck, de Duitser Christian Mamerow en de Zuid-Afrikaan Jordan Lee Pepper zijn waarde door een knappe 5de beste tijd neer te zetten. Dit werd bevestigd door Christian Mamerow die bij de start van de race door een voorlopige derde plaats te bemachtigen in een drukbevolkte GT3 categorie met niet minder dan 32 auto’s. “Helaas verloren wij vervolgens kostbare tijd tijdens een Code 60 neutralisatie, waardoor we de aansluiting met de kopgroep verloren”, berichtte Nico. “Verschillende van onze concurrenten gingen op dat moment bijtanken, terwijl wij ons aan Code-60 (60km/u op het circuit) bevonden. Toen het onze beurt was voor een pitstop, had de race echter haar normale gang hernomen.”

 

Na vier uren racen, eindigde de knappe Britse GT uiteindelijk op een 12de plaats. “Tesamen met Bentley Team ABT, hebben we ons potentieel getoond. Onze 5de plaats tijdens de kwalificaties was reeds veelbelovend en de mooie tweede plaats van de andere Continental GT3 van Bentley Team ABT is een zeer goed voorteken. Ik feliciteer het hele team voor dit knappe debuutpodium op de Nürburgring. De Bentley Continental GT3 is een plezier om mee te rijden op de Nordschleife.” De eerste race van de Belg met de Britse bolide was een fantastische ervaring en de prestatie van het team duidt op een veelbelovende toekomst.

 

Nico kijkt er intussen naar uit om de voorbereiding voor de 24u Nürburgring verder te zetten met het team op VLN 2 in de imposante Bentley Continental GT3.  “We hebben een goed resultaat behaald op VLN 1, maar we hebben ook veel geleerd en er is nog veel werk voor de boeg op VLN 2 om ons ideaal voor te bereiden op de enorme uitdaging van de 24u Nürburgring. Het is een voorrecht en een enorm plezier om de Bentley Continental GT3 te besturen en samen te werken met het zeer professionele Bentley Team ABT.”

 

Tot slot gaf Nico nog het volgende mee: “Ik dank al mijn fans voor hun trouwe steun en hoop jullie allen terug te zien op VLN 2 en tijdens 24u Nürburgring 27 en 28 Mei!”

 

 

Follow Nico on:

www.nicoverdonck.be

www.twitter.com/nicoverdonck

www.facebook.com/VerdonckNico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait