Voorstelling 44ste TAC-Rally

Op 7 en 8 april wordt voor de 44ste keer de TAC-rally verreden. Dit is de derde manche van het BRC. Op het moment van schrijven zijn er nationaal 77 teams ingeschreven en 37 criteriumrijders. Inschrijven kan nog tot 1 april. Er zijn momenteel 7 R5-wagens ingeschreven , 5 Porsches GT wat zeker de moeite loont. Ook zijn er nog heel wat groep-N piloten en natuurlijk ook de teams van M-cup en de Pinto-cup. Bij de historics zal er ook een mooie strijd zijn aangezien het mooie aantal deelnemers

Nationaal

Bij de R5-piloten vinden we de winnaar van Spa , Allart Benoit met de Skoda Fabia terug . Alsook Verschueren en Melissa Debackere zien we met hun Skoda’s aan de start. Kris Princen is voorlopig de grote afwezige op de lijst. Door hun crash in Spa hebben beiden verwondingen opgelopen en blijft de onzekerheid of ze aanwezig zullen zijn. Tijdens de persvoorstelling is er gezegd dat ze hoogstwaarschijnlijk aan de start zullen komen maar voorlopig is dit nog koffiedik kijken. Verder zien we nog Steve Becaert en streekpiloot Bert Cornelis met de Citroën DS3 R5. Er staan ook nog 2 Fiesta R5-wagens aan de start met Polle Geusens en P-J Maeyaert. We zien ook op de voorlopige lijst 5 GT-Porsches. Deze zullen bestuurt worden door Claudie Tanghe , Tim Van Parijs , Chris Debyser , Henri Schmelcher en Chris Van Woensel die plaats inneemt van Jochen Claerchout in de Crocky-Porsche. Er bestaat blijkbaar ook een kans dat Snijers aan de start zou komen met de BMA-Porsche. Dit zou dus betekenen dat er een mooie strijd zal zijn tussen de Porsche-piloten. Bij de standaardwagens zien we terug Bert Coene op de lijst staa. Hij zal de strijd aangaan met o.a.  Jonas Langenaekens , Vanden Abeele Tuur en Hans Depla.

Historics

De historics zijn naar goede gewoonte ook met een mooi aantal aanwezig in Tielt. Het zal hopelijk een mooie strijd worden voor de overwinning en dit met Paul Lietaer op kop. “De snor” start terug met zijn Subaru Legacy. Bij de overige favorieten kunnen we vooral Robin Maes (BMW M3 E30) rekenen die zijn foutje van in Spa zal willen rechtzetten. Alsook Vandoorne (Ford Escort) , Vanwijnsberghe (BMW M3 pro drive) en Dirk Vermeirsch (Ford Sierra Cosworth) mogen zich in een favorietenrol geplaatst worden. We zien ook een aangename terugkeer van Glenn Janssens met de Porsche 911.

M-Cup

De M-Cup mag zich ook weer opmaken voor een spannende editie in Tielt. Momenteel zijn er zo’n 12 BMW’s ingeschreven voor hun tweede manche van het kampioenschap. De eerste wedstrijd werd gedomineerd door Franky Boulat in Haspengouw. Hij zal er dan ook alles aan doen om zijn leidersplaats te verdedigen. Het weerwerk zal waarschijnlijk komen van Kurt Braeckevelt die zijn terugkeer doet in de cup met zijn nieuwe M1. Nummer twee en drie van het klassement, met name Truyens en Hoorne zijn ook van de partij om ons van het nodige spektakel te voorzien en te strijden voor het podium.

Voorlopige deelnemerslijst nationaal

 

Criterium

Het criteriumgedeelte telt momenteel 37 inschrijvingen. Van de top 3 van het huidige klassement ontbreekt momenteel nog de leider Stefaan Tjoens. De nummers 2 tot 3 zullen er wel zijn, Johnny Louies (BMW M3) en Van Craenenbroeck Stefan (Nissan 350Z) . Met streekpiloot Chris Dobbelaere (Opel Kadett) zal er zeker rekening moeten gehouden worden voor een podiumplaats. Voor het betere glijwerk zal men zeker kunnen rekenen op Xavier Alliet met de BMW E30 M3.

Voorlopige deelnemerslijst criterium

Parcours

Op nationaal niveau zal er 162.5 km tegen de klok gereden worden. Dit zal verreden worden over 14 KP’s zoals vorig jaar. De proeven Schuiferskapelle , Ondank en Poelberg zijn hetzelfde zoals vorig jaar. Met name Schuiferskapelle wordt terug in omgekeerde richting gereden. Oosthoek start dit jaar wel op het voorziene punt zoals vorig jaar voorzien was. De piloten van het criterium krijgen 93 km onder de wielen geschoven.

Timing

Op woensdag 5 april is er de jaarlijkse shakedown op KP De Ratte. De eerste wagen start om 19u en de laatste wagen start in princiepe om 22u. Dit jaar is het servicepark voor de shakedown verhuist naar A. Guilbertlaan (ingang frituur). Meer bepaald aan de overkant van de start van de shakedown.

Vrijdag 7 april is er verkenning voorzien alsook technische keuring in de Europahal.

Zaterdag rijd de eerste wagen om 7.45u over het podium in de Europahal en start op KP Schuiferskapelle om 8.13u . De eerste wagen van het criterium start aansluitend op de nationale wedstrijd. Deze rijden van KP 1 t.e.m. KP8. Einde van het criteriumgedeelte is voorzien rond 16.30u (podium) en het einde van het nationale gedeelte is rond 20.53 (podium) voorzien.

Timing zaterdag

Praktische info

  • Rallycentrum is gelegen aan de Europahal
  • Algemene inkomprijs : 20 Euro
  • Inkomprijs shakedown : 10 Euro
  • Verdere info kan je HIER

Verslag Baudot Guy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait