Alle toppers present in de TAC Rally

Driestrijd Princen, Abbring en Verschueren, de leider in het BRC
Na de bewogen Spa Rally, die voorlopig, tot de uitspraak van het beroep, gewonnen werd door Benoît Allart, staat dit weekend de derde wedstrijd van het Belgian Rally Championship op het programma. Na de gebeurtenissen in Spa, komen enkele tenoren ongetwijfeld geprikkeld aan de start van deze 44ste TAC Rally. Alle tenoren zijn in elk geval van de partij en ze hebben iets goed te maken, maar ook de West-Vlaamse baantjes rond Tielt straffen het kleinste foutje af.

Gekend concept

De Tieltse Automobiel Club heeft aan het parcours in elk geval niet veel gesleuteld. Er staan opnieuw vier lussen van vier proeven op het menu. De vier gekende klassementsproeven Schuiferskapelle, de Ondank, de Oosthoek en de Poelberg. Enkel het begin van de “De Oosthoek” is lichtjes gewijzigd.

Driestrijd Princen, Abbring, Verschueren

De affiche oogt in elk geval fantastisch met maar liefst 11 R5’s aan de start, aangevoerd door Vincent Verschueren, die als leider in het kampioenschap met de Skoda Fabia R5 #46 de weg zal openen. Kris Princen, momenteel tweede in het kampioenschap, zal de jacht openen op Verschueren met zijn gelijkaardige Fabia R5, als de dokters het licht op groen zetten om met een gebroken rib te rijden. De Skoda die toegetakeld werd in Spa zal voor de gelegenheid vervangen worden door de quasi nieuwe Fabia R5 van BMA die in Spa werd bestuurd door Guillaume Dilley.

Benoît Allart is de derde Skoda-rijder in de kopgroep, maar de Fabia-piloten zullen vooral moeten uitkijken voor de chrono’s van Kevin Abbring, die iets recht wil zetten in Tielt. De piloot van Peugeot Belux wil bewijzen dat hij niet alleen snel is, maar ook een zege veilig kan stellen. Deze keer zullen de nota’s niet gelezen worden door Pieter Tsjoen, die met vakantie is, maar door Renaud Jamoul.

Enkele West-Vlamingen willen in eigen streek ook schitteren tussen deze kleppers, te beginnen met Bert Cornelis, die in zijn thuisrally wil knallen na zijn mooi debuut in Haspengouw. Bert wil zeker rivaliseren met Melissa Debackere, die in Spa knappe tijden reed met haar Skoda, en zeker met Steve Bécaert, die een gelijkaardige DS 3 R5 van J-Motorsport zal besturen.

Drie kleppers kiezen voor een Ford Fiesta R5 Evo, te beginnen met Polle Geusens, die zich in Haspengouw meteen in de top 5 nestelde tot hij een foutje maakte. In Tielt wil de piloot uit Lommel zijn talent nog eens in de verf zetten met de Fiesta R5 van Renties. Hij wordt een ideale referentie voor Pieter-Jan Maeyaert, die veelbelovende tijden reed bij zijn R5-debuut in Spa, en voor zakenman Philip Cracco, die zijn comeback viert in de rallysport met een gloednieuwe Ford Fiesta R5.  Bruno Parmentier kiest eveneens terug voor een Ford Fiesta R5 in Tielt.

In de klasse RC2 tracht Guino Kenis zich met zijn agressieve Mini RRC alvast staande te houden. We zijn ook benieuwd naar de chrono’s van de snelste Mitsubishi’s op het snelle, maar erg technische parcours van de TAC Rally. Bert Coene, Tuur Vanden Abeele en zeker Jonas Langenakens zijn ongetwijfeld in staat mee te strijden voor een dichte ereplaats.

Meer foto’s op www.belgianrallychampionship.be

 

44ste TAC Rally start woensdag met de shakedown.

Morgen wordt het startschot gegeven voor de 44ste TAC Rally met de shakedown op KP De Ratte. Naar jaarlijks gewoonte zullen weer heel wat teams afzakken naar de shakedown om nog een laatste test te doen voor de rally zelf. Tijdens de persvoorstelling vorige week waren al zo’n 35 teams ingeschreven. M.a.w. zullen er daar nog wel heel wat teams bijkomen.

De shakedown gaat van start in de Willekomstraat (Schuiferskapelle) langs de weg Tielt – Wingene. De service vindt dit jaar niet plaats aan het slachthuis in Tielt (om de welbekende redenen…)maar aan de overkant van de start in de A. Guilbertlaan (ingang frituur). Dit is ook de plaats waar de technische keuring (voor shakedown) plaatsvindt.

De eerste wagen start er om 19u en de laatste wagen rond 22u. De inkom bedraagt 10 Euro. Het parcours kan je bekijken via onderstaande link.

# Parcours Shakedown

Guy Baudot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait