Vaste waarde Didier Vanwijnsberghe in TAC met BMW M3

Een van de mensen die steevast present tekent in de Tieltse TAC-rally is Didier Vanwijnsberghe. Ook dit jaar wil de man uit Sint-Eloois-Vijve zijn kansen gaan met de BMW M3. “We hebben alles goed overwogen en bekeken voor dit seizoen, en besloten dan maar om bij onze huidige BMW M3 te blijven. Onze verwachtingen zullen we niet al te hoog leggen. We hopen dat we bij de Historics ons mannetje kunnen staan tussen de tweewiel aangedreven wagens. Het is intussen ook alweer van november geleden dat ik nog eens zelf het rallystuur in handen nam. En dan zien we wel waar we uitkomen tegenover de “dikke” auto’s. Al gaan we toch proberen onze huid duur te verkopen. Het is van 2013 geleden dat we nog eens konden zegevieren in Tielt.

Met de BMW M3 willen we naast Tielt, ook nog starten in de rally van Wallonië, een rally met voor mij één van de mooiste parcours uit ons land, en Ieper, waar ik vorig jaar wel mijn meerdere moest erkennen in Paul Lietaer met de onverslaanbare Subaru Legacy, maar wel na een mooie strijd met Stefaan Stouf, toch een mooie tweede plaats wist te behalen. Al konden we ook daar vroegtijdig in het opgeverspark terecht gekomen zijn, maar gelukkig kon collega Robin Maes ons helpen met een andere versnellingsbak. Het was overigens in Ieper ongeveer anderhalf jaar geleden dat ik nog eens aan de finish kwam (Haspengouw 2015).

Net als in 2016 sluiten we het seizoen terug af met de M3 in de rallye du Var. We hopen ook daar wat op sportieve revanche, gezien we vorig jaar op zaterdag de handdoek moesten gooien. Eerst deed de versnellingsbak ons flink wat minuten verliezen, daarna was het definitief “game-over” , na een breuk aan de collector.

Intussentijd gaan we ook de eerder aangekochte Toyota Celica, die ons door de vele problemen toen weghield van Ieper 2015 en nog enkele rally’s, volledig opnieuw opbouwen om er hopelijk mee klaar te zijn tegen de Condroz begin november.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait