TAC Rally – na KP 4

Verschueren domineert de openingsronde

Bij de start van de TAC Rally, de derde manche van het Belgian Rally Championship, werd het zicht op de klassementsproeven rond het West-Vlaamse Tielt nog verstoord door mistbanken, maar ondertussen straalt een lentezon aan de hemel. De strijd brak op de eerste vier klassementsproeven meteen goed los.
Maar, niet voor Kevin Abbring. De Nederlander haalde zelfs de start niet van de openingsproef in Schuiferskapelle met de officiële Peugeot 208 T16. De waterpomp liet het afweten net na het podium…


Vooraf had Vincent Verschueren aangekondigd dat als eerste starten geen voordeel zou zijn, maar de Godrive-piloot reed wel vier keer de beste tijd. De Skoda-piloot sloot zijn openingsronde met 15″8 voorsprong op Kris Princen af. “Ik koos voor een zachte compound. Op de laatste proeven werden de banden warm en was het nipt,” aldus de leider.
Kris Princen, nog herstellend van een gebroken rib, geeft zich natuurlijk nog niet gewonnen: “Het goede nieuws is dat ik geen pijn heb tijdens het rijden, dankzij een plaatselijke verdoving. Ik had voor te harde banden gekozen, waardoor de auto niet goed instuurde en ook achteraan te nerveus was. De rally is nog lang,” vertelde Princen.


Melissa Debackere nam ook een goede start, met een derde plaats na twee proeven, maar op KP 3 brak een draagarm en moest ze opgeven. Zo is Bert Cornelis opgerukt naar de derde plaats met zijn DS 3 R5, voor de eerste van de Porsche-bende, Tim Van Parijs.
Pieter-Jan Maeyaert heeft zijn start evenmin gemist. “Ik had gehoopt op een top 10, maar het gaat beter dan verwacht. Ik heb een goed gevoel aan het stuur,” vertelde Pieter-Jan, die op zijn beurt 13″7 voorsprong heeft op Steve Bécaert. Achter de piloot van J-Motorsport is het dringen, want Polle Geusens, die bewust rustig van start is gegaan, volgt op 0″3 en Benoît Allart op 1″8 van Geusens.  Claudie Tanghe staat met zijn Porsche op de 9de plaats, nadat hij een 20-tal seconden verloor door een schuiver.

Bij de Juniors viel topfavoriet Guillaume de Mevius uit na een sortie op de derde proef. De leidersplaats is in handen van Sébastien Bedoret, die 38″ voorsprong heeft op Pierre Vauterin, terwijl Achiel Boxoen een mooie 3de tijd plaats in handen heeft, mede dankzij de remproblemen van Jelle Vermeire.
In Historic heeft Paul Lietaer niet gewacht op zijn concurrenten. De Subaru-rijder heeft al 27″ voorsprong op Dirk Vermeirsch, terwijl Robin Maes, Gunther Monnens en Didier Vanwijnsberghe al op meer dan een minuut volgen.

Foto’s: Alain Mervilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait