TAC Rally – na KP 8

Princen zet Verschueren onder druk
Het wordt ongetwijfeld nog een razend spannende ontknoping in deze 44ste TAC Rally. Na 8 klassementsproeven, net over de helft van de wedstrijd, bedraagt het verschil tussen leider Vincent Verschueren en achtervolger Kris Princen amper 14″7. Er is nog niets beslist.
In de tweede ronde verkleinde Kris Princen, ondanks zijn gebroken rib, zijn achterstand met 1″1 op Verschueren. “Ik heb maximaal aangevallen, maar ik krijg de kloof voorlopig niet dicht. Ik zal wel blijven pushen om Vincent onder druk te zetten,” verklaarde Princen.


Vincent Verschueren weet dat hij zich geen foutje kan veroorloven, al maakte hij op de Poelberg, KP 8, een kleine schuiver die hem een drietal seconden kostte.
Tim Van Parijs is met zijn zingende Porsche opgerukt naar de derde plaats op 1’40″1 van de koploper. Van Parijs profiteerde van de opgave van Bert Cornelis na KP 6. De DS 3 R5 viel zonder stuurbekrachtiging door een defect aan de servopomp. Bert haalde nog de finish van de proef, waar copiloot Matthijs even naar een oplossing zocht, maar daarbij blesseerde de copiloot zich aan zijn pink. Omdat het team toch geen reservepomp bij had, werd beslist de strijd te staken.


Pieter-Jan Maeyaert volgt op een knappe 4de plaats, op 23″ van Van Parijs, die hij nog onder druk wil zetten. Guino Kenis is met zijn Mini RRC opgerukt naar de 5de positie, maar de Turnhoutse BMW-dealer heeft amper 0″1 voorsprong op Polle Geusens, die stilaan het tempo verhoogt in de Renties Ford Fiesta R5. Geusens laat zich niet gek maken door de chrono’s. Hij wil enkel finishen en kilometers maken.
Achter Guino Kenis is het trouwens drummen, want Benoît Allart staat op slechts 3″4, Claudie Tanghe op 5″8 en Steve Bécaert op 10″6, al klaagt die laatste over het vermogen van zijn DS 3 R5: “In de eerste ronde hadden we problemen met de pop-off, maar nu die opgelost zijn, volgen de tijden nog niet…”


In Historic is Paul Lietaer, met onder andere een 3de tijd algemeen op de Poelberg, bezig aan een one-man-show met zijn Subaru Legacy RS. Dirk Vermeirsch blijft wel tweede, ondanks een kapotte voorruit op de Poelberg, nadat hij de motorkap niet goed sloot na een controle van de mechaniek voor de start. Glenn Janssens is knap derde, voor Gunther Monnens en Robin Maes. Stefaan Prinzie, leider in het Historic BRC, is in de achtervolging op zijn grote titelrivaal met de gele BMW M3.
In het Criterium is Philip Lommers op weg naar de overwinning. Er blijft nog één proef te rijden in deze nationale nevenwedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait