FCA Belgium ondersteunt de deelname van de twee Abarth’s van de collectie van Guy Moerenhout aan de Targa Florio 2017

  • Abarth en Alfa Romeo zijn de twee hoofdsponsors van de 101ste editie van de Targa Florio, die doorgaat van 20 tot 23 april in Sicilië.
  • FCA Belgium maakt deel uit van dit avontuur door de inschrijving van 2 Abarth-modellen van de welbekende verzamelaar Guy Moerenhout.
  • De Fiat Abarth 750 GT Record Monza Zagato en 124 Rallye nemen deel aan de Targa Florio 2017!
De 101ste editie van de legendarische rally « Targa Florio », de oudste rally ter wereld, zal dit jaar doorgaan van 20 tot 23 april in Sicilië. Deze rally werd bedacht, opgericht en georganiseerd door de uit Palermo afkomstige magnaat Vincenzo Florio, met als doel om op een praktische en precieze manier toerismewagens te testen. Deze wedstrijd werd reeds op verschillende manieren georganiseerd en dit sinds 1906. Vandaag bestaat het evenement uit drie wedstrijden die simultaan worden georganiseerd : de rally « Targa Florio », de rally « Historic Targa Florio » en de « Targa Florio Classic », een regulariteitsproef.
Met de officiële deelname aan dit evenement bevestigt Fiat Chrysler Automobiles (FCA) nogmaals zijn interesse op het vlak van automobielpatrimonium. Abarth en Alfa Romeo zijn de twee hoofdsponsors van deze editie 2017, onder toezicht van FCA Heritage, de gespecialiseerde divisie voor wat betreft de certificatie en de valorisatie van de geschiedenis van de merken van FCA alsook voor wat betreft de restauratie van de modellen, op vraag van talrijke verzamelaars waar ook ter wereld.
Twee Belgische wagens, die toebehoren aan de collectie van Guy Moerenhout, gekend voor zijn  « Abarth Works Museum » in Lier, in de Antwerpse regio, zullen deelnemen aan deze legendarische wedstrijd.
Het gaat om een Fiat Abarth 750GT Record Monza, met zijn heel herkenbaar Zagato koetswerk, en een Fiat 124 Spider Abarth Rallye. De eerste wordt bestuurd door Guy Moerenhout (met Eric Van Bourgonie als copiloot), de tweede wagen wordt bestuurd door Eric Vlaisloir (vergezeld door Eric Vanderveken).
Deze twee historische modellen staan voor de traditionele waarden die men vandaag de dag met fierheid kan ervaren aan het stuur van moderne modellen van het merk Abarth, met name de nieuwe Abarth 595 en Abarth 124 Spider.

 

Brussel, 18 april 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait