Spa-Classic doorlopend animatieprogramma in het rennerskwartier

Met zijn 7 exclusieve by Peter Auto startvelden op de baan, zijn races overdag en ’s nachts, zijn Bonhams veiling, zijn meer dan 1.500 collectie- en tentoonstellingsvoertuigen is Spa-Classic in alle opzichten een echt feest voor fans van alles wat van ver of dichtbij met historische auto’s verband houdt…

En dat is nog niet alles.

Aan de voet van de Raidillon, vlakbij de fameuze bar ‘L’Arbre qui Tue’, zorgen attracties zoals ‘De Muur van de Dood’ voor nog meer sfeer… en dit tot in de vroege uurtjes!

Enkele voorbeelden?

De Muur van de Dood

In het begin van de 20e eeuw waren motorraces op houten ovalen circuits bijzonder populair in de States. Uiteindelijk werden die evenementen verboden omdat er te veel doden bij vielen. De Wall of Death, een waardige opvolger van die fameuze circuits, werd in 1927 gebouwd en vervolgens naar het Verenigd Koninkrijk verscheept. De ‘Muur’ zou daarna in Skegness nog tot het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw in gebruik blijven. Dit is dan ook een van de grootste attracties van Spa-Classic: het spektakel duurt een half uur.

Toegangsprijs: € 5.

Timing van de shows: Zaterdag, om het uur van 12 tot 18.00 u

Zondag, om het uur van 10 tot 15.00 u

Neo Retro

De rondwandelende hostessen zorgen samen met hun Volkswagen Combi voor een muzikale en gameshow voor de hele familie!

Gratis.

Timing van de shows: Zaterdag van 15 tot 19.00 u

Zondag van 11 tot 14.00 u

De Racing Bug

Tien spelers gaan vanuit hun kuipstoelen aan het stuur van op afstand gestuurde auto’s de strijd met elkaar aan op het circuit. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een bikkelharde race! Een attractie voor klein en groot.

Gratis.

‘Village’ met exposanten

De Village met de exposanten heeft de afgelopen jaren aan belang gewonnen en  wordt ook dit jaar weer in het centrum van de paddock vlakbij Eau Rouge opgetrokken. Artiesten, kledingspecialisten, boekhandels en andere winkeluitbaters krijgen er de kans om een gepassioneerd publiek met hun aanbod te laten kennismaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait