De nieuwe SUV: atletische en avontuurlijke Opel Grandland X

  • Helemaal trendy: nieuwe, dynamische en compacte SUV voor snelgroeiende markt
  • Helemaal stijlvol: elegante Opel met sportieve lijnen en strakke verhoudingen
  • Helemaal ruim: heel wat plaats voor avontuurlijke passagiers en hun bagage
  • Helemaal onder controle: gripcontrole voor optimale tractie op elk oppervlak
  • Helemaal alert: automatische noodrem, voetgangersdetectie, waarschuwing bij slaperigheid
  • Helemaal verlicht: adaptief AFL-verlichtingssysteem met integrale ledkoplampen
  • Helemaal familiaal: na Mokka X en Crossland X, derde telg in Opel X-familie

 

Dit is waar sportiviteit en de zin naar avontuur elkaar ontmoeten: moderne en dynamische lijnen, een coole offroad-look en een hogere zitpositie met goede zichtbaarheid rondom, typisch voor een SUV. Dit is de nieuwe Opel Grandland X, met aan boord een scala aan toptechnologieën en heel wat ruimte voor maximaal vijf avontuurlijke passagiers, hun bagage en sportuitrusting. Deze kwaliteiten maken dit model tot een nieuwe mededinger in het snelgroeiende SUV-segment. Alleen al in de compacte klasse is het SUV-aandeel gestegen van zeven procent in 2010 tot bijna 20 procent vandaag. De atletische look van de 4,48 meter lange Grandland X wordt geaccentueerd door strakke, gespierde buiten­afmetingen en korte overhangen. Met de optionele tweekleurige afwerking krijgt de compacte SUV bovendien een heel eigen stijl. De Opel Grandland X gaat in wereld­première op het Internationale Autosalon (IAA) van Frankfurt (14-24 september 2017).

 

In het najaar komt de optimaal uitgeruste en goed gepositioneerde nieuwe Grandland X op de markt als de derde telg in de Opel X-familie. Hij komt broer Opel Crossland X en bestseller Opel Mokka X vervoegen. Beide modellen zijn ongeveer 20 centimeter korter. Tegelijkertijd vult de Grandland X het uitgebreide Opel-aanbod – van Astra tot Zafira – in het uiterst populaire compacte segment aan.

 

“Een stijlvolle nieuwkomer staat klaar om het snelgroeiende compacte SUV-segment binnen te dringen – en dat is onze nieuwe Opel Grandland X. Zijn naam staat voor avontuur, onafhankelijkheid en overvloed. De Grandland X ziet er uitermate aantrekkelijk uit met zijn sportieve design en zal ervoor zorgen dat nieuwe klanten enthousiast raken over het merk Opel. Naast typische SUV-kwaliteiten, biedt de wagen tevens een scala aan toptechnologieën die tegelijkertijd zorgen voor meer veiligheid en een aangenaam rijgedrag. Met de Grandland X brengt Opel een coole SUV met een sterke ‘Wil ik hebben’-factor op de markt”, zegt Opel-CEO Dr. Karl-Thomas Neumann.

 

De uiterst moderne rijhulpsystemen en comfortuitrusting in de Grandland X zijn eersteklas: de adaptieve cruisecontrol (Adaptive Cruise Control) met voetgangersdetectie en automatische noodrem (Automatic Emergency Braking), de waarschuwing voor slaperigheid bij de bestuurder (Driver Drowsiness Alert), de geavanceerde parkeerhulp (Advanced Park Assist) en de camera van 360° zijn maar enkele hoogtepunten in het aanbod. De ergonomische zetels met AGR-certificatie (Aktion Gesunder Rücken e.V., Vereniging voor een gezonde rug), de stuurverwarming, de zetelverwarming vooraan en achteraan en de achterklep die opengaat met een eenvoudige schopbeweging garanderen comfort van hoog niveau. Typisch voor Opel: de bestuurders en passagiers van de Grandland X genieten van topconnectiviteit met IntelliLink-systemen van de nieuwste generatie en de persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar, die nu nieuwe diensten omvat, zoals het boeken van een hotelkamer[1] of het zoeken van een parking[2]. Het is tevens mogelijk om smartphones draadloos op te laden via inductieladen. Opel blijft aanspraak maken op het leiderschap wat betreft verlichtings­technologie en heeft de Grandland X uitgerust met heldere rijlichten dankzij de adaptieve AFL-verlichting vooraan (Adaptive Forward Lighting) met ledkoplampen. Functies zoals hoekverlichting, grootlichtassistent en automatische nivellering garanderen een optimale verlichting van de weg voor de auto en verzekeren ook in het donker heel wat rijplezier.

 

Eén ding is zeker met de Grandland X: veilig rijplezier het hele jaar rond, op elk wegdek. Dat is onder andere te danken aan de optionele elektronische gripcontrole (Grip Control) die vooral met M&S-banden optimale tractie biedt in de meest uiteenlopende rijomstandigheden. De bestuurder kan kiezen uit vijf rijmodi. Het systeem past dan de koppelverdeling naar de voorste wielen aan, staat indien nodig enige slip toe en past in combinatie met de automatische versnellingsbak de schakelpunten en de reactie van het gaspedaal aan. Zo blijft de tractie optimaal en het rijgedrag stabiel, of de Grandland X nu op sneeuw, modder, zand of een nat wegdek rijdt.

 

Scherp design met verfijnde details: zo elegant kan een SUV eruitzien

 

Met zijn 4.477 millimeter lengte, 1.844 millimeter breedte en 1.636 millimeter hoogte is de nieuwe Opel Grandland X vanuit elke hoek van zijn sportieve verschijning een coole, robuuste SUV. Vooraan boven de beschermplaat pronkt de stoere grille met de Opel‑bliksem. De verchroomde vleugels omarmen het merklogo en vloeien naar buiten toe over in de slanke ledkoplampen met dubbele vleugelvorm. Dat maakt de voorkant van de Grandland X visueel breder en geeft hem een krachtig, stevig postuur. De motorkap vertoont de typische vouw van Opel, een uitdrukking van Opels designfilosofie waarbij sculpturale vormen samengaan met Duitse precisie.

 

Aan de zijkant valt de aantrekkelijke combinatie van ruige SUV-charme en elegante lijnen op. De gespierde, sculpturale wielkasten en de beschermende bekleding aan de onderkant van het koetswerk geven de Grandland X een echte 4×4-uitstraling. De heldere lijnen en de verfijnde sikkel onderaan de deuren identificeren de nieuwe Grandland X dan weer als een telg van de Opel-familie. De optionele tweekleurige afwerking met het dak in contrasterend zwart geeft een extra dosis individualiteit. De soepele overgang naar de rest van het koetswerk wordt benadrukt door de optisch ‘doorbroken’ C-stijl, die ook een dynamische link legt met de achterkant. Achteraan toont de Grandland X tot in de kleinste details wat SUV-design echt betekent: het brede postuur en de zilverkleurige rijbeveiliging onderaan met geïntegreerde uitlaatpijpen links en rechts benadrukken samen met de daarboven gepositioneerde beschermende bekleding en de slanke ledachterlichten het sportieve, gespierde karakter van de nieuwkomer.

 

“De nieuwe Grandland X, die er compact, sportief en gespierd uitziet, is een moderne SUV met een bijzondere uitstraling en een expressief ontwerp. We hebben onze Opel-designfilosofie verder verfijnd om een SUV te creëren die sportiviteit combineert met elegantie waardoor de wagen uitgroeit tot een absolute blikvanger in zijn segment”, verklaart Mark Adams, Vice President Design.

Dezelfde kwaliteitsuitstraling is ook terug te vinden in het interieur van de Grandland X: het instrumentenbord en de centrale console met aanraakscherm hebben een overzichtelijke indeling en zijn horizontaal uitgelijnd voor de bestuurder. De centrale console heeft drie horizontale rijen bedieningselementen voor een snelle en intuïtieve toegang tot infotainment, klimaatregeling en chassisfuncties. De oppervlakken van het interieur voelen erg aangenaam aan, waardoor bestuurder en passagiers een behaaglijk en comfortabel gevoel krijgen in alle zetels. Zij kunnen genieten van de kenmerkende hoge zitpositie van een SUV, die het in- en uitstappen vergemakkelijkt en goede zichtbaarheid rondom garandeert. De lange wielbasis van 2.675 millimeter zorgt er tevens voor dat de compacte SUV veel ruimte biedt aan maximaal vijf personen. En in kofferruimte met een laadvolume van 514 tot maximum 1.652 liter is veel plaats voor bagage en sportuitrusting. Met al deze kenmerken kan de Opel Grandland X het opnemen tegen de ruimste breaks in de compacte klasse.

[1] Via booking.com. E-mailadres en kredietkaart vereist.

[2] Via Parkopedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait