Maximaal aangevallen voor het podium !

Vincent Verschueren – Skoda Fabia R5

Maximaal aangevallen voor het podium !

Een stralende zon en supersnelle klassementsproeven, meer was er niet nodig om het beste naar boven te halen bij Vincent Verschueren. Ook in de vierde manche van het Belgian Rally Championship, de Rally van Wallonië verredeni in de omgeving van Namen, kleurde de Skoda-piloot uit Zingem, samen met copilote Veronique Hostens, de wedstrijd. Met een derde plaats verstevigt Vincent Verschueren trouwens zijn leidersplaats in het Belgisch rallykampioenschap.

Zoals verwacht lag het tempo erg hoog tijdens deze Rally van Wallonië, die verreden werd onder een stralende lentezon. Vincent Verschueren was van bij het begin in gevecht met Kevin Abbring voor de leidersplaats. Zaterdagavond volgde Vincent Verschueren met de Fabia R5 van GoDrive op een knappe tweede plaats, amper 13″ achter de Peugeot-piloot met WK-ervaring.
“In de openingsronde was het moeilijk,” vertelde Vincent. “Op deze snelle proeven moet je een wagen hebben die stabiel blijft in de erg snelle bochten, maar dat was niet het geval. Vooral op de proeven van Natoye en Mohiville, twee proeven met erg snelle, maar ook vuile waaiers, had de wagen teveel rolneigingen, waardoor hij flink dwars ging. Twee keer brak de wagen aan hoge snelheid uit en vreesde ik even dat ik de controle kwijt was, maar ik kon hem terug halen… Met een paar aanpassingen van de afstelling, ging het daarna beter en kon ik wel voluit gaan in de snelle bochten. We zijn blijven aanvallen, maar Kevin Abbring liet niets liggen. We kwamen terug tot op 13 seconden na 18 klassementsproeven.”

Zondag wilden Vincent en Veronique de aanval inzetten, maar door een lekke band in Crupet moest het GoDrive-team zijn ambities bijstellen.

“Ik reed rechts vooraan lek. Wellicht iets geraakt in een koord. Helaas in het begin van de proef. Alle snelle bochten moesten nog komen, dus verloor ik 42 seconden met die leegloper. We zijn naar de 4de plaats gezakt, 12″ achter Guillaume Dilley met nog vier proeven te rijden. Het lijkt weinig, maar het zit vandaag dicht bij elkaar. Ik ga het zeker nog proberen,” aldus Vincent Verschueren strijdlustig voor de slotronde.

En, het lukte. Vincent en Veronique trokken ten aanval en pakten alsnog die derde podiumplaats, met een halve seconde verschil op Guillaume Dilley.

“Op de laatste proef heb ik maximaal aangevallen. We zijn tot het uiterste gegaan, want ik wilde absoluut die podiumplaats en de bijkomende punten pakken. Het verschil met Kevin was erg klein. Het is jammer dat Kris Princen er niet bij was, maar hoe dan ook was het een geweldige wedstrijd. We hebben onze voorsprong in het kampioenschap verder uitgebouwd. Op naar de volgende afspraak!”

Foto BRC Mares & Leeuwerck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait