Polle Geusens: “Op 0″1 van een eerste scratch”

Renties in de Rally van Wallonië

Polle Geusens: “Op 0″1 van een eerste scratch”

Duizenden rallyfans genoten dit weekend in de zonnige omgeving van Namen van de Rally van Wallonië, de vierde manche van het Belgisch rallykampioenschap. Het startveld was uitermate sterk, met maar liefst 13 tenoren met een moderne R5 aan de start, waaronder Polle Geusens en Filip Cuvelier met de groene bolide van het Renties Racing Team. Polle en Filip bewezen dat de jonge piloot uit Lommel snel progressie maakt, want in zijn tweede volledige wedstrijd met de Ford Fiesta R5 behaalde Polle een knappe 8ste plaats, tussen piloten met veel meer R5-ervaring.

Na de showproeven op de Citadel in Namen, stond de Renties Ford Fiesta R5 op de 7de plaats. Een positie die Polle tijdens een groot deel van de zaterdagetappe vast zou houden, maar uiteindelijk sloot Renties de dag af op de 8ste plaats.

“We eindigen de dag op de 8ste plaats, maar de verschillen zijn heel klein. We staan amper een halve seconde achter Cédric De Cecco, die veel meer ervaring heeft met een R5,” vertelde Polle. “In de eerste ronde had ik het heel moeilijk. De afstellingen waren niet goed genoeg, want ik moest in de snelste waaiers van het gas omdat de achtertrein niet stabiel genoeg was. De auto brak uit. In de namiddag werden de afstellingen verfijnd en vond ik meer vertrouwen in de snelle waaiers. Het chassis kan gewoon ongelofelijk veel aan in de snelle bochten. Nu had ik wat meer moeite met “medium” bochten. Maar, in vergelijking met de TAC Rally, hebben we weer een stapje vooruit gezet, want we zijn nu aan het strijden tussen collega’s met veel meer R5-ervaring.”

Zondag ging Polle erg goed van start. Op de tweede proef van de dag, Wartet, met zijn fameuze steengroeve, klokte Polle zelfs de tweede tijd algemeen, amper 0″1 van de scratch. Dankzij een foutje van Cédric De Cecco rukte Polle op naar de 7de plaats, maar in de slotronde moest de Ford-bemanning noodgedwongen wat gas terug nemen. Uiteindelijk werd het een 8ste plaats in deze Rally van Wallonië.

“In de laatste ronde begonnen we plots vermogen te verliezen. De wagen had geen vermogen bergop en we kwamen de bochten niet meer goed uit. Ik denk dat er een probleem is met het differentieel achteraan. Jammer, want ’s ochtends ging het heel goed, onder andere op die proef waar ik bijna de scratch reed… ”

Polle en Filip lijken in elk geval klaar voor de eerste grote afspraak van het seizoen voor Polle Geusens: zijn thuisrally, de Sezoensrally!
Foto BRC Karel Leeuwerck & David Mares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait