Je favoriete nummers meezingen achter het stuur kan deugd doen

In je eentje meezingen beurt op en maakt pendelen minder saai

• Muziek doet hormonen vrijkomen die ons gelukkig maken, de ademhaling verbeteren en stress verminderen

• Naar muziek luisteren is vooral intens wanneer we alleen in de auto zitten. Daar maken we geheime playlists voor

• Het krachtige B&O PLAY Sound System in de volledig nieuwe Fiesta helpt bestuurders alles uit hun muziek te halen

• Het vermogen van 675 watt werd op punt gesteld met meer dan 5.000 nummers, van Adele tot Jay-Z

Sint-Agatha-Berchem, 10 mei 2017 – Meezingen met je favoriete nummers kan de sleutel zijn tot overleven in de stad. Dan vliegt het pendelen immers zo voorbij. Experts zijn het er over eens dat spontane karaokesessies achter het stuur goed zijn voor de gezondheid – daarbij voelen we ons pas echt op ons gemak wanneer er niemand in de buurt is. Het audiosysteem in de auto doet de rest. Het nieuwe B&O PLAY Sound System in de volledig nieuwe Fiesta is het krachtigste systeem in een auto in deze klasse. Ingenieurs beluisterden een jaar lang meer dan 5.000 nummers om de premium technologie van 675 watt perfect te laten klinken, of het nu om Adele, Foo Fighters of Jay-Z gaat – of klassieke muziek – hoe stil of luid u de muziek ook zet. “Voor veel mensen is onderweg naar hun favoriete muziek luisteren een essentieel onderdeel van elke rit – het is de soundtrack van hun eigen road movie,” aldus Jan Schroll, Supervisor MultiMedia & Connectivity bij Ford of Europe. “B&O PLAY voor de volledig nieuwe Fiesta biedt klanten de best mogelijke geluidskwaliteit – ongeacht hun muzieksmaak.” Onderzoek van de muziekstreamingdienst Spotify heeft uitgewezen dat we naar geheime playlists luisteren wanneer we alleen in de auto zitten, in onze eigen privéruimte. Dan zetten we het geluid hoger en zingen we uit volle borst mee. Velen onder ons hebben playlists die we alleen in de auto durven afspelen. Dat is een bijzonder intense plek om naar muziek te luisteren; hier werd het geluid ontworpen om perfect in deze ruimte te passen. “Luid en ongeremd zingen – je eens goed laten gaan – is des te ontspannender wanneer je er meer energie in stopt,” aldus Professor Stephen Clift, een autoriteit in de gezondheidsvoordelen van zingen, aan de Christ Church University in Canterbury (VK). “Vooral wanneer we bekende nummers zingen, voelen we ons goed, dankzij de diepere, tragere ademhaling en verhoogde spieractiviteit. Dan voelen we ons minder gestresseerd en meer ontspannen.” For news releases, photos and video, visit www.fordpers.be, www.fordmedia.eu or www.media.ford.com. Follow www.facebook.com/fordofeurope, www.twitter.com/FordEu or www.youtube.com/fordofeurope 2 Tijdens de tests luisterde het team ook naar iconische live-opnames om de energie en emoties over te brengen alsof je er bij bent – ze namen zelfs hun eigen nummers op om het volledige geluidsspectrum te bestrijken. “We gebruiken graag live-opnames. Die laten immers zien dat het audiosysteem elke emotie van de muziek weergeeft– alsof je er bij bent. Als ik kippenvel krijg, weet ik dat ik juist zit,” aldus Stefan Varga, ingenieur voor audiosystemen bij HARMAN International.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait