De 3de race voor de Ladbrokes SRX Cup

De 3de manche van de Ladbrokes SRX Cup vindt komend weekend op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei plaats te Mettet tijdens de Belgische manche van het Coyote World RX of Belgium. Kort samen gevat staat er een uniek en prachtig weekend op ons te wachten ! 

Deze vrijdag middag geven de SsangYong Actyon Sports pick-ups het startschot van het Coyote World RX of Belgium rallycross met de eerste vrije training van het weekend. Vervolgens volgen de drie kwalificatie heats voor de SRX terwijl de andere klasses van het Coyote World RX of Belgium eveneens aan hun wedstrijdweekend beginnen. De toeschouwers die wederom talrijk aanwezig zullen zijn komend weekend, kunnen kennis maken met de nieuwe rallycross formule die begin van het jaar gelanceerd is geweest door SsangYong en Zelos. Op zaterdag kan iedereen mee genieten van de semi-finale en de finale van de Ladbrokes SRX Cup. Het belooft weer een intens en prachtig weekend te worden!

Een blik op de deelnemerslijst verklapt ons onmiddellijk dat het écht spannend gaat worden. De huidige leider van het Belgische Kampioenschap Rally, Vincent Verschueren, doet komend weekend zijn intrede bij de SRX Cup samen met de Ieperse dealer Garage Bossaert (nr.3). Stéphane Lemeret heeft op zijn beurt voor versterking gezorgd met zijn team Sudpresse (nr.4) en neemt voor de gelegenheid Maxime Pasture mee als 2de piloot. En de Duitser, Patrick Hein (nr.2), blijft in dezelfde formatie dat hem de laatste race een troffee opleverde en mikt nu terug op een podium.

Maar niet te vergeten is Jérôme Farinaux van het Ladbrokes team (Nr.8) dat vol voor de eindzege gaat in het kampioenschap en momenteel op de 2de plaats algemeen staat. Hij neemt de wereld kampioen karting in de X30 master, Jeremy Peclers, mee naar de Coyote World RX of Belgium. Op de derde plaats in het algemeen klassement vinden we Autodis terug dat ongetwijfeld naar revanche op zoek is. Het team komt eveneens met een 2de piloot naast Loris Cencetti Jr, Hugo Arellano vervoegt de rangen bij Autodis (nr.7). De ex-piloot MX Marc Lauwers neemt voor de gelegenheid het stuur over van Ludo De Vocht en mikt met zijn concessie Lauwers (nr.6) op een podiumplaats in Mettet. Vervolgens sluiten we de rangen af met Het Nieuwsblad (Nr.9) en met Auto Trends (Nr.1) waar een ex- en een huidige TCR piloot achter het stuur kruipen namelijk Samuel Lay-Mathieu Detry. Zij zullen hun talent gebruiken om net zoals hun autonummer op plaats 1 te eindigen!

Een nieuwigheid: om rallycross aan werkelijk iedereen voor te stellen is er een mogelijkheid om via internet co-piloot tickets aan te schaffen. Dankzij deze makkelijke en moderne manier houdt de organisatie van de Ladbrokes SRX Cup zich aan zijn belofte om de meest instapbare en open kampioenschap te zijn. Meer informatie vind je terug op https://www.srxcup.com/word_co-piloot/

KLIK HIER VOOR DE TIMING

ENTRY LIST

01. Media Belgium (Auto Trends) (Nr.1). Piloten : Samuel Lay & Mathieu Detry
02. Media Germany (Nr.2). Piloot : Patrick Hein
03. Dealer SsangYong Bossaert (Nr.3). Piloot : Vincent Verschueren
04. Sudpresse (Nr.4). Piloten : Stéphane Lémeret & Maxime Pasture
06. Lauwers (Nr.6). Piloot : Marc Lauwers
07. Autodis (Nr7). Piloten : Loris Cencetti Jr. & Hugo Arellano
08. Ladbrokes (Nr.8). Piloot : Jérôme Farinaux
09. Het Laatste Nieuws (Nr.9). Piloot : tba

 

Afspraak in Mettet op 12 en 13 mei voor Round #3 van de  Ladbrokes SRX Cup
in het kader van de Coyote World RX of Belgium !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait