Sezoensrally na KP 10

Het blijft razend spannend voor de slotronde
Vincent Verschueren en Kris Princen hebben hun gevecht voor elke tiende van een seconde ook in de tweede ronde van de Sezoensrally verder gezet. Met het mes tussen de tanden bleven ze hun duel uitvechten. Na de eerste vijf proeven was het verschil 4,1 seconde. Na tien klassementsproeven is het verschil opgelopen naar… 4,8 seconden. Kortom, er is nog niets beslist!

“Ik ga voluit en ik ga in de laatste ronde nog alles proberen om te winnen,” bevestigt Kris Princen, die zich nog niet gewonnen geeft. “Sinds deze ochtend rijden we allebei aan een erg hoog ritme en geen van ons beiden heeft een foutje gemaakt. Ik ben tevreden over mijn prestatie en over mijn Skoda, die voortaan afgesteld is zoals ik het wens.”

“Een seconde, vijf seconden, drie seconden, dan vier… dan twee… Sinds deze ochtend is het verschil miniem tussen Kris en ons. Ik denk dat we allebei zullen blijven aanvallen tot de laatste meter. In principe kan ik wat meer risico’s nemen, want ik heb nog een joker in het kampioenschap. Ik zal die risico’s ook nemen als het nodig is,” lacht de leider in het Belgisch kampioenschap, Vincent Verschueren.

Achter het ongenaakbare tweetal leiders, staat Polle Geusens stevig op de derde plaats met de Fiesta R5 in de kleuren van Renties. De Limburger, die deze ronde geen problemen had met de stuurbekrachtiging, is daar heel tevreden mee. Benoît Allart staat vierde met de Skoda van SAN Mazuin: “Dit parcours is uitermate specifiek en ik ben heel gelukkig dat ik zo dicht in de buurt kan blijven van Polle Geusens, die het parcours hier goed kent. De twee andere kleppers vooraan zijn van een andere planeet. Ze hebben veel meer ervaring, zowel op dit parcours, met een R5 als in de rallysport in het algemeen. Ik ben tevreden over mijn prestatie.”

Achter de Ier Stephen Wright met zijn Fiesta R5 volgt Jonas Langenakens met zijn Mitsubishi Lancer EvoX, die logischerwijze het tempo van de R5’s niet kan volgen, al zit hij nooit ver achter de top 5. De piloot uit Landen staat wel voor de Skoda Fabia R5 van Achiel Boxoen, die een beetje tijd verloor door een schuiver in de tweede ronde. Voor hem is de opdracht duidelijk: “Ik moet finishen en trachten elke ronde progressie te maken. We weten op welk vlak we nog progressie moeten maken en ik ga dat zeker proberen te doen in de slotronde.”

Guillaume de Mevius overklast de strijd in het Junior BRC. De Peugeot-piloot heeft bijna twee minuten voorsprong op zijn dichtste achtervolger, Joachim Wagemans. In Historic stevent Gunther Monnens vijf proeven voor de finish af op de overwinning met zijn Escort, voor de BMW’s van Guino Kenis en Robin Maes. In de M-Cup wordt het klassement aangevoerd door de Nederlander Muilwijk (11de algemeen) voor Boulat (12de).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait