Sezoensrally na KP 5

Verschueren neemt de beste start

De openingsronde van de 41ste Sezoensrally loste alle verwachtingen in. Het aangekondigde duel tussen Kris Princen en Vincent Verschueren, de leider in het kampioenschap, leverde na de eerste lus een verschil op van amper 4″1.

54 teams gingen van start in de 41ste Sezoensrally, terwijl 33 wagens de start namen in het Criterium. Vooraan barstte het duel tussen Vincent Verschueren en Kris Princen meteen los. De twee Skoda-rijders gaven elkaar geen duimbreed toe, al was Verschueren met vier snelste tijden wel een fractie beter wakker. De Godrive-piloot staat na de eerste lus 4″1 voor Kris Princen.
“In de eerste lus van drie proeven had ik niet het optimale gevoel in de remmen. Dat kan je hier wel missen, want om Kris Princen voor te blijven, moet ik maximaal aanvallen. Ja, het gaat erg hard,” lachte Vincent Verschueren, voor de gelegenheid genavigeerd door Geert Broeckaert.
Kris Princen beseft dat hij nog een tandje bij zal moeten steken. “De Vincent Verschueren waar we nu tegen rijden is niet meer de Vincent Verschueren van een paar jaar geleden. Hij heeft veel progressie gemaakt en we moeten tot het uiterste gaan. Op de eerste proeven zat ik nog niet helemaal in het ritme, want het was al van Tielt geleden. Maar, we blijven aanvallen,” verklaarde Princen.

De derde plaats is in handen van Polle Geusens op 45″ van de koploper, ondanks een klein technisch probleem op de vijfde proef: “We hadden een probleem met het stuurhuis, waardoor de stuurbekrachtiging het liet afweten. Gelukkig konden we een reset doen. Jammer, want we rijden hier met een nieuw stuurhuis,” vertelde Polle, die zelf even rechtdoor schoof in Gerdingen. De piloot uit Lommel staat in de stand nog 8″ voor Benoît Allart, die vooral in de remzones nog wat tijd kan winnen. Logisch, want het is pas de tweede deelname van Allart in Bocholt, een erg specifieke rally door de vele stroken onverhard.
Stephan Wright is voorlopig vijfde op 1’05”, 17″ voor Jonas Langenakens, die met zijn Mitsubishi de eerste niet-R5 rijder is. Langenakens heeft 1’04” voorsprong op Achiel Boxoen, de poulain van Freddy Loix in de officiële Skoda Fabia R5 geprepareerd door SXM. Boxoen heeft als opdracht om de wedstrijd uit te rijden en progressie te maken.

In het Junior BRC heeft Guillaume de Mevius autoritair de leiding genomen met 1 minuut voorsprong op Joachim Wagemans, die op zijn beurt 7 seconden voorsprong heeft op Jelle Vermeire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait