Belgian Rally Championship / Sezoensrally

Belgian Rally Championship / Sezoensrally

Winnende terugkeer van de Skoda Fabia R5 van Kris Princen en Peter Kaspers!

The show must go on… Net terug van de Historic Rally van Marokko, waar team BMA de zwartste bladzijde uit zijn bestaan beleefde, ging het Kampioenschap van België Rally verder in Bocholt. De Sezoensrally, de vijfde manche van het nationaal kampioenschap, heeft als belangrijkste kenmerk dat een groot gedeelte van het parcours bestaat uit onverhard, meer bepaald typische maaskiezel.

Kris Princen en Peter Kaspers gaven forfait voor de Rally van Wallonië, maar in Limburg wilden ze zich opnieuw lanceren in de titelstrijd. Zoals verwacht mocht worden, zou de Skoda Fabia R5 geprepareerd door BMA gedurende een groot deel van de wedstrijd de degens kruisen met de gelijkaardige bolide bestuurd door Vincent Verschueren, die veel progressie heeft gemaakt en die ook goed in het ritme zit. Na de eerste ronde van vijf proeven stond Kris Princen op de 2de plaats op 4″1 van de leider. De verschillen zouden erg klein blijven… “Sinds deze ochtend ga ik voluit,” vertelde Princen na de tweede ronde, en dus na twee derde van de wedstrijd. “Ik ben vastbesloten om alles te geven op de laatste vijf proeven. Noch Verschueren, noch ik hebben een foutje gemaakt sinds de start. Ik ben tevreden over mijn rijstijl en over de prestaties van de Fabia R5 van BMA, want de wagen is perfect afgesteld. Het duel gaat verder…”

Op de 11de en 12de proef reden Princen en Kaspers twee snelste tijden, waardoor ze de leider onder druk bleven zetten. Het verschil verkleinde tot 2″5. Op de 13de proef zou de Sezoensrally 2017 kantelen. Verschueren raakte een steen en brak de ophanging van zijn bolide. De weg naar de overwinning lag helemaal open voor de Skoda Fabia R5 van BMA…

Deze zege doet ons enorm veel deugd, want het was alles behalve een gezondheidswandeling,” vertelden piloot en copiloot op het finishpodium. “We hebben de ganse dag met het mes tussen de tanden gereden en deze keer zat het ons mee. We wisten voor de start van de proef in Peer dat we daar 100% aan zouden vallen. De fameuze steen die Verschueren raakte, hadden we in onze nota’s staan. Ik wist dat ik op die plaats niet mocht snijden. Opdracht volbracht. Champagne… En de titelstrijd ligt weer open!”

Bij BMA was deze tweede overwinning van Kris en Peter dit seizoen een opluchting… “Deze overwinning komt op het ideale moment. Het is een hart onder de riem na de dramatische gebeurtenissen in Marokko,” vertelt Bernard Munster. “Ik denk dat we een strijd hebben gezien op het niveau van het Wereldkampioenschap. Het verschil tussen Vincent en Kris was nooit groter dan 4 seconden! Het herinnerde me aan mijn duels met het mes tussen de tanden met Freddy Loix in de jaren ’90, toen ik met een Clio Williams reed en hij met een Astra GSI! Het was zeker dat een van de twee zou breken. Deze keer kantelde de wedstrijd in ons voordeel. Voor hij die steen raakte, had Verschueren al 14 seconden verloren op Princen, maar het duel bleef razend spannend. We staan nu op twee overwinningen in het kampioenschap. De titelstrijd ligt weer helemaal open. Leve het vervolg in Ieper! BMA wil trouwens Michelin bedanken. Zij zijn een erg belangrijke partner in de titelstrijd.”

In Bocholt stond ook de Opel Adam Cup van Grégoire Munster, de zoon van Bernard, onder de tent van BMA. Deze keer werd Grégoire genavigeerd door Renaud Herman. Het duo kwam kilometers maken voor de belangrijkste manche van de ADAC Opel Rallye Cup in Duitsland, de Sachsen Rally, die eind deze week verreden wordt. “Helaas eindigde deze deelname met een sortie op de derde proef,” vertelt Bernard Munster. “We weten dat 2017 een leerjaar is voor Grégoire. Hij moet leren dat de grip zal veranderen tussen de verkenningen en de eerste passage op snelheid in de wedstrijd nadat er al een dertigtal wagens gepasseerd zijn. Dan ligt er al heel wat grind in de bochten. Gelukkig is de schade beperkt gebleven. Grégoire zal eind deze week aan de start staan in de Sachsen Rally. Volgens mij is deze ADAC Opel Rallye Cup de beste formule voor jongeren. De auto is niet duur en de competitie is erg spannend. Het is een prima leerschool. Voor het overige kan ik mijn zoon moeilijk verwijten dat hij zich heeft laten verrassen vroeg in de wedstrijd, want ik heb zelf ook fouten gemaakt toen ik zo jong was…”

Naast de Sachsen Rally, kijkt BMA ook al uit naar Ieper, traditioneel de topafspraak van het seizoen in België. Op dit moment zijn Kris Princen en Peter Kaspers al ingeschreven, maar bij BMA zijn er nog meer wagens beschikbaar. Men zegge het voort…

(Einde)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait