Renault viert 40 jaar in de Formule 1 tijdens Grote Prijs van Monaco

Renault geeft tijdens de Grote Prijs van Monaco dit weekend met trots het startschot voor de feestelijkheden naar aanleiding van 40 jaar Renault in de F1.

Renault maakte zijn debuut in de F1 tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië 1977, met Jean-Pierre Jabouille en de RS01, de allereerste F1-wagen met turbomotor. Op vrijdag 26 mei worden zij op het circuit van Monaco weer even samengebracht.

Daarnaast wordt Alain Prost, viervoudig Wereldkampioen Formule 1, Ambassadeur van Renault en bijzonder adviseur van Renault Sport Racing, weer verenigd met zijn RE 40. Met die RE 40, het eerste door Renault ontwikkelde chassis van koolstofvezel, was de Fransman vier keer de sterkste (Paul Ricard, Spa, Silverstone, Österreichring) en was hij in 1983 maar twee punten verwijderd van de wereldtitel.

Om de unieke knowhow in de verf te zetten die Renault gedurende 40 jaar in de F1 opbouwde, zal Nico Hülkenberg, rijder van het Renault Sport Formula One Team, plaatsnemen achter het stuur van Nieuwe Mégane R.S. Die laatste wordt gelanceerd tijdens het Autosalon van Frankfurt 2017, maar maakt nu dus al een eerste officieel publiek optreden in een speciale livrei in de kleuren geel en zwart.

Het Renault Sport Formula One Team heeft voor de viering van het 40-jarige erfgoed van Renault in de F1 tal van evenementen gepland, samen met partners en ook bijzondere gasten en spelers die hebben bijgedragen tot de successen van Renault.

Jérôme Stoll, Président van Renault Sport Racing:

“Renault is er trots op dat het op de lijst met historische F1-merken staat. In de 40 jaar dat we hebben deelgenomen, was dat in verschillende vormen, van de zeer vernieuwende RS01 V6 Turbo, over de V10-motor, tot de periode van alle records met de V8, zonder ons huidige fantastische engagement met het Renault Sport Formula One Team te vergeten. We hebben niet alleen zeer veel successen behaald en immens veel kennis, knowhow en ervaring opgebouwd, maar ook mee de discipline gemaakt tot wat ze vandaag is. In Monaco vieren we 40 jaar Renault in de F1 met de blik resoluut op de toekomst. We hebben recent met R.S.2027 Vision onze visie voor de toekomst van de F1 laten zien, en zijn enorm geëngageerd om onze rol te blijven spelen. Op de volgende 40 jaar!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait