Winst voor Kobus en de Wild

Afgelopen weekend werd rondom Eindhoven de 53e ELE Rally verreden. Na 14 klassementsproeven te hebben verreden wordt de top 3 van elkaar gescheiden door niet meer dan 10 seconden. Het slotstuk van de ELE rally wordt echter op de laatste klassementsproeven beslist in het voordeel van Jasper van den Heuvel. Hij weet de rally te winnen op slechts 0,3 seconden gevolgd door Piet van Hoof. Hermen Kobus en Erik de Wild finishen op plaats 3 en weten hiermee de nieuwe Dutch R5 Challenge te winnen.

Dubbel gevoel

De vrijdag begint goed voor Kobus en de Wild, want na 6 klassementsproeven besluit het duo de eerste etappe op een 2e plaats algemeen, op slechts 3 seconden van leider Jasper van den Heuvel.

“We zijn goed begonnen! Hoewel mijn gevoel tijdens de eerste klassementsproef mij anders deed vermoeden zijn de tijden goed. Het ritme blijkt in ieder geval beter dan tijdens de Sulingen rally van drie weken geleden. Natuurlijk had ik liever gezien dat het tijdsverschil in ons voordeel zou zijn na 6 klassementsproeven, maar er zat vanavond niet meer in. Het was trouwens wel even schrikken op de 5e klassementsproef; door olie op de weg raakten we met 160km/h de auto bijna kwijt in een zeer snelle rechtse bocht. Dat was spannend!”, vertelt Hermen.

Zaterdag staan vervolgens nog 11 klassementsproeven op het programma verdeeld over 4 boucles. Tijdens de klassementsproeven blijkt de Fabia R5 goed opgewassen tegen het geweld van de Mitsubishi Evo’s van Jasper en Piet… tot de laatste boucle.

Hermen vertelt: “Eigenlijk is het tot de laatste boucle al de hele dag spannend in de top 3. Helaas heeft Bob de strijd om de overwinning moeten lossen vanwege een lekke band. Echt jammer, het was een mooie strijd tot nu toe! Ik ben in ieder geval blij dat we Jasper vandaag zo goed kunnen volgen. Dat betekent dat we een hoop progressie hebben gemaakt in vergelijking met de Zuiderzee rally. Helaas hebben we geen antwoord op de power van de beide Evo’s vanavond. We staan met de Fabia zeker niet stil, sterker nog, ik heb op klassementsproef Son echt alles uit de kast gehaald, maar het is niet genoeg. Het gat op deze laatste proeven is simpelweg te groot!”

R5 Challenge

Met de 3e plaats algemeen tijdens de 53e ELE Rally weet het duo wel de Dutch R5 Rally Challenge te winnen. Initiatiefnemer Bob de Jong finisht in zijn Citroën DS3 R5 als 2e op 55 seconden gevolg door Piet-Hein van der Heijden en Henk Vossen, beiden in een Ford Fiësta R5.

Al met al kan het team terug kijken op een fantastische uitslag in een wedstrijd die zowel letterlijk als figuurlijk een hete strijd opleverde. De volgende krachtmeting zal voor Hermen en Erik zijn tijdens de Kenotek Ypres Rally, waar naar verwachting maar liefst 45 R5 auto’s aan de start zullen verschijnen. Hermen en Erik kunnen zich op maken voor opnieuw een zinderende strijd.

 

Kroon-Oil support award

Afsluitend de ELE rally werd de Kroon-Oil support award uitgereikt aan Dirk de Boer en (vervangend navigator) Arjan Reefhuis. Deze award, goed voor maar liefst 500 Euro aan smeermiddelen, is een initiatief dat voorafgaand aan de ELE Rally door Kroon-Oil werd opgezet om een boost te geven aan de equipe die dat écht kan gebruiken.

“Dirk de Boer en Egbert Kamp kregen in Barneveld te maken met een gebroken gaskabel en in Sulingen met een gapend gat in het carter. In het eerste geval wisten ze kundig de finish nog te halen, de tweede keer helaas niet. Pech is inherent aan sport, maar is nooit leuk. Ook wij kenden vorig seizoen een teleurstellend jaar en weten hoe het voelt. Voor ons reden om deze award uit te reiken aan Dirk die het in onze ogen echt verdient”, aldus Erik de Wild.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait