De Abarth 695 Rivale: de prestaties van Abarth – het raffinement van Riva

  • De nieuwe speciale serie brengt twee merken samen die in staat zijn het gewone te transformeren tot iets buitengewoons en de limieten van prestaties en uniek karakter te overtreffen.
  • De als hatchback en cabriolet beschikbare beperkte serie onderscheidt zich door een unieke uitstraling en hoogwaardige materialen geïnspireerd door de motorjachten van Riva.
  • De Abarth 695 Rivale is verfijnd en uniek als een Riva-motorjacht, en garandeert uitzonderlijke prestaties zoals elke speciale serie van Abarth.
  • Om de 175ste verjaardag van Riva te vieren, is er ook de 695 Rivale 175th Anniversary, die nog bijkomende stijlvolle details meekrijgt.

De speciale serie Abarth 695 Rivale is het resultaat van de combinatie van Abarth met nog een tweede prominente Italiaanse naam in de domeinen technologie, innovatie, aandacht voor elk detail, en sterke prestaties: Riva. Het historische merk uit de wereld van de motorjachten, en een icoon van Italiaanse elegantie en stijl, werkte mee aan het creëren van de meest verfijnde Abarth ooit.

De beperkte serie Abarth 695 Rivale is beschikbaar als hatchback en als cabriolet. Ze krijgt een exclusieve tweekleurige lakafwerking in blauw en Riva-grijs met een dubbele lijn in aquamarijn langs de gordellijn (een verwijzing naar de “waterlijn” op jachten),

“Satin Chrome” deurgrepen, een “695 Rivale”-logo op de achterklep en een specifieke achterbumper. Het karakteristieke “Satin Chrome” sierelement op de achterklep werd geïnspireerd door de elegante lijnen van de recentste jachten uit het Riva-gamma en geeft het model een nog sterker herkenbare identiteit.

Zoals elke Abarth ontleent de wagen heel veel charme aan de gebruikelijke zoektocht naar steeds sterkere prestaties door voortdurende technische upgrades. De 1.368 cm3 motor onder de motorkap van de 695 Rivale ontwikkelt een maximumvermogen van 180 pk en een koppel van 250 Nm. De 695 Rivale heeft een verhouding vermogen-gewicht van een echte supersportwagen (5,8 kg/pk; totaalgewicht van 1.045 kg) en levert uitzonderlijke prestaties met een topsnelheid van 225 km/u en een 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden. Hij speelt daarmee in op de vereisten van mondaine klanten die op zoek zijn naar elegantie, verfijning en sterke prestaties.

Tegelijk met de Abarth 695 Rivale wordt ook de 695 Rivale 175 Anniversary onthuld. Die laatste viert de 175ste verjaardag van het merk Riva, dat opgericht werd in 1842. De “Ultra-limited Edition” legt de nadruk op hoogwaardig handwerk met specifieke bijkomende elementen, exclusieve velgen, verjaardagslogo’s en een met de hand gestikte lederen bekleding in de kleuren blauw en zwart voor de voorzetels. 175 hatchbacks en 175 cabriolets zijn beschikbaar.

Een wagen voor het asfalt met een link naar het water

Met de 695 Rivale wil Abarth zijn traditionele waarden overstijgen en, door de schitterende uitstraling van Riva te incorporeren, inspelen op de behoefte aan een combinatie van opwindende prestaties en een hoger niveau van verfijning en elegantie.

Zijn styling wordt geïnspireerd door de nog zeer nieuwe 56′ Rivale, een open jacht van 17 meter dat één van de wendbaarste en efficiëntste is die Riva ooit bouwde. Eigenschappen die het deelt met de 695 Rivale, die op zijn beurt enkele accenten overneemt uit de wereld van de motorjachten om zijn unieke concept van elegantie en karakter in de verf te zetten. Esthetische karakteristieken die het jacht en de wagen gemeenschappelijk hebben, zijn bijvoorbeeld het typerende Riva-grijs en de sierelementen in gesatineerd chroom.

De drempelplaten van koolstofvezel, de zetels en deurpanelen in blauw leder, de zwarte tapijten met blauwe inzetstukken, en het dashboard in koolstofvezel of mahonie verschillende varianten in het interieur, die op aanvraag beschikbaar zijn om de nautische uitstraling van de wagen te accentueren. Hout, het natuurlijke materiaal bij uitstek, wordt gecombineerd met zeer geavanceerde technologische oplossingen om absolute uitmuntendheid te bereiken, net als in de jachten van Riva: de perfecte combinatie van ultieme technologie en vakmanschap. Met het “Mahogany Pack” kan de Riva-filosofie nog sterker naar voren worden gebracht.Bovenop het mahoniehouten dashboardpaneel omvat dat een specifiek stuurwiel met een bekleding van blauw en zwart leder en een mahoniehouten badge, een met blauw leder beklede instrumentenbordkap, en een versnellingspookknop en drempelplaten van mahonie.

Ook de technologische content is voortreffelijk: een met Apple CarPlay en Android Auto compatibel Uconnect™-infotainmentsysteem met HD-aanraakscherm van 7″ is standaard. Daarnaast is er een met de hand gegraveerd, genummerd plaatje, dat op aanvraag gepersonaliseerd kan worden met de naam van het jacht van de eigenaar: een originele manier om van de nieuwe Abarth 695 Rivale de krachtige tegenhanger op het land te maken. Het Abarth-karakter van de wagen laat zich ten slotte duidelijk zien in de vorm van een Akrapovič-uitlaat met eindstukken van koolstofvezel, Brembo-remmen met zwarte, vaste remklauwen met vier zuigers vooraan, 17″ lichtmetalen Supersport-velgen met specifieke glanzend grijze afwerking, en een Abarth by Koni-ophanging met FSD-technologie (Frequency-Selective Damping).

Dankzij zijn unieke kenmerken is de Abarth 695 Rivale een Instant Classic, die alles heeft om deel te gaan uitmaken van de selecte groep van het Registro Abarth. Die groep neemt enkel de exclusiefste wagens op met de technische of historische vereisten om van hen verzamelobjecten te maken.

Een eerbetoon aan 175 jaar Riva

Abarth en Riva delen een rijke geschiedenis en bouwen continu voort op hun erfgoed om vorm te geven aan hun toekomst. De verhalen van Carlo Abarth en Carlo Riva zijn de fantastische verhalen van twee Italianen die een droom hadden en die hebben verwezenlijkt. Beiden hadden de moed om buiten het gebruikelijke kader te denken, en gaven de wereld zo wagens en boten met een niveau van absolute uitmuntendheid die in de loop van de tijd uitgegroeid zijn tot wereldwijde iconen.

In 2017 viert Riva zijn 175ste verjaardag, een mijlpaal die wereldwijd maar zeer weinig bedrijven bereiken. Om die bijzondere verjaardag te vieren, creëert Abarth de 175 Anniversary, een ultrabeperkte serie van de 695 Rivale met een oplage van slechts 175 hatchbacks en 175 cabriolets. De serie is een eerbetoon aan Italiaanse knowhow, met handgemaakte details zoals een met de hand gestikte tweekleurige lederen zetelbekleding in blauw en zwart met gestikt verjaardagslogo op de hoofdsteun, een dashboard in koolstofvezel met specifiek, via zijdezeefdruk aangebracht logo, een bijzonder genummerd plaatje in het interieur en een verjaardagsbadge op de stijl aan de buitenkant. Ook het design van de 17″ lichtmetalen velgen is specifiek.