Tesla opent eerste Superchargerlocatie in België op zonne-energie

Tesla opent vandaag een nieuwe Supercharger in Heusden-Zolder, welke het zesde Tesla snellaadstation is in België die vanaf nu operationeel is. Deze snelladers bieden de mogelijkheid om de elektrische Model S en X op te laden in een kwestie van minuten in plaats van meerdere uren. De nieuwe locatie is het eerste station in België dat direct wordt voorzien van zonne-energie, welke een volledig duurzame integratie biedt tussen energieopwekking en consumptie in de mobiliteit. Deze locatie is ook het eerste Belgische Superchargerstation dat is uitgerust met 12 oplaadpunten, en vormt een belangrijke ondersteuning van de verbinding Antwerpen-Luik en de verbinding tussen Brussel en het Roergebied. De Supercharger is gelegen aan de Industrieweg 15 in Heusden-Zolder.

Deze nieuwe locatie vervoegd een netwerk van bijna 300 locaties in Europa die ongemakvrij lange afstandsreizen toestaan voor de elektrische rijder. Zowel de Model S, een elektrische sedan met een bereik van 300 tot 500km, en de Model X, een SUV met hetzelfde bereik, kunnen in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden. Dit is meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken.

Het is de eerste keer in België dat een Tesla Superchargerstation direct geïntegreerd is met op de locatie zelf opgewekte zonne-energie. De 2MWp installatie levert door de zon gegenereerde stroom direct aan de Supercharger. Als er meer energie wordt opgewekt dan er wordt gebruikt, vloeit deze door naar het net. Indien er meer stroom nodig is dan er wordt geproduceerd, wordt er duurzame gecertifieerde stroom vanuit het net geleverd.

 

In België zijn nabij strategische snelweglocaties al Superchargers in gebruik in Aartselaar, Machelen, Nivelles, Arlon en Gent. De Tesla Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Superchargers worden op het 17-inch touchscreen van de Tesla Model S en Model X in Google Maps weergegeven.