Renault e.dams bevestigt Sébastien Buemi en Nicolas Prost voor de seizoenen 4 en 5 van het FIA-Kampioenschap Formule E.

Renault e.dams, Sébastien Buemi en Nicolas Prost zetten hun samenwerking verder tot in 2019.

Met dit pilotenduo won Renault e.dams 11 wedstrijden, twee openvolgende constructeurstitels en de pilotentitel met Sébastien Buémi in 2016.

Dit seizoen voert Renault e.dams het kampioenschap aan met 75 punten voorsprong dankzij 5 overwinningen in 6 wedstrijden. Sébastien Buémi staat ruim op kop van het pilotenklassement en Nicolas Prost staat op de derde plaats.

Aan de vooravond van de e-Prijs van Berlijn verklaart Alain Prost, medeoprichter van de renstal: “We beschikken over een team piloten dat tot hiertoe heel succesvol is. Het was voor ons dus heel belangrijk om de stabiliteit binnen dit team te behouden en daarbij rekening te houden met de ontwikkelingen die we al aan het doorvoeren zijn voor seizoen 5. De verstandhouding tussen de twee piloten, zowel op persoonlijk als technisch vlak, is ook een garantie op succes waar we zeker rekening mee hebben gehouden. Dit alles draagt bij tot het succes van het team en het was voor ons evident om verder te gaan op deze weg. Ik ben ook blij dat Renault ons steunt in deze beslissing. “

Jean-Paul Driot, medeoprichter van de renstal: “Ik ben heel tevreden met de vernieuwing van de contracten van onze twee piloten, die van Renault e.dams de grote winnaar gemaakt hebben tijdens de twee eerste seizoenen van het Formule E-kampioenschap. Ook vroeger stelde een goede verstandhouding tussen de piloten en de teamleden een renstal in staat de beste resultaten te behalen. “

Séb Buemi, nr. 9: “Ik ben heel blij dat ik dit avontuur kan verderzetten. Tot hiertoe leverde het team al fantastisch werk en daardoor heb ik het geluk over de allerbeste auto te beschikken. Ik kan niets meer verlangen. Ik ben dus echt blij dat ik me kan blijven inzetten om mijn team nog meer overwinningen te bezorgen. ” 

Nico Prost, nr. 8: “Uiteraard ben ik blij dat ik de twee komende jaren bij Renault e.dams kan blijven. De meeste mensen van het team zijn er al bij sinds de eerste test in Donington in 2014. We kennen elkaar en we komen heel goed overeen. We gaan dit derde seizoen heel hard werken en de seizoenen 4 en 5 zo goed mogelijk voorbereiden. Het niveau blijft stijgen en wij willen tot de besten blijven behoren. “

Cyril Abiteboul, Algemeen Directeur van Renault Sport Racing: “Ik verheug me over de contractverlenging van onze twee piloten. Ze hebben ons de twee eerste seizoenen naar de top gebracht. Als we kijken naar onze resultaten, dan kunnen we ervan uitgaan dat we opnieuw de twee titels in de wacht zullen slepen. De stabiliteit binnen een renstal is een structurerend element voor de prestaties en deze contractverlening draagt daar nog toe bij. “