De Fiat 500 viert zijn zestigste verjaardag met de speciale serie « Anniversario »

  • De bestellingen voor de Fiat 500 Anniversario worden geopend op 30 juni, nieuwe speciale serie geïnspireerd op de Dolce Vita.
  • De 500 Anniversario brengt nieuwe exclusieve koetswerkkleuren (Verde Riviera en Arancio Sicilia) met exclusieve interieurs, vintage logo’s en volledig verchroomde met specifiek legendarisch design uitgeruste16”-velgen.
  • Het summum op het vlak van elegantie : het in chroom afgewerkt « Anniversario » logo op de koffer.
  • Het model is verkrijgbaar in de versies berline en cabriolet met een stijl die geïnspireerd is op het verleden, maar die uitgerust werd met baanbrekende technologie dankzij het systeem Uconnect™, dat een uitgebreid instrumentarium omvat met een digitaal 7” TFT-scherm en de setup Uconnect TM 7” HD Live met onder meer een radio voorzien van het systeem Apple Car Play en Android Auto.

De Fiat 500 blijft heel erg trouw aan zichzelf, maar pakte toch vaak uit met verschillende, en altijd exclusieve looks: dit is een van de geheimen van zijn eeuwige jeugd. Zijn design is altijd onmiskenbaar gebleven en wist de verbeelding van artiesten en modeontwerpers te prikkelen, die er elegante, exclusieve en sportieve interpretaties van maakten. Enkele van de opvallendste speciale reeksen zijn de “500C by Gucci”, de “500 by Diesel” en de recente 500 Riva, “Het kleinste jacht ter wereld”. Deze verschillende creatieve werelden werden met succes omgevormd tot een geliefde, inspirerende en fantastische auto.

Dus hoe konden we deze auto beter vieren dan met een nieuwe speciale reeks voor zijn zestigste verjaardag. Eerst was er de genummerde en beperkte oplage van de Fiat 500 die de meest exclusieve roeping van de 500 verheerlijkte in het kader van zijn zestigste verjaardag en die voorgesteld werd tijdens het Autosalon van Genève in maart 2017. En nu is er de nieuwe Fiat 500 Anniversario, beschikbaar voor bestelling vanaf 30 juni. Deze versie viert de verjaardag van de 500 en verwijst naar de ware democratische aard van het origineel model.

Op 4 juli 1957 werd “het leuke autootje”, het icoon van massaal autobezit, gelanceerd in Turijn. Het succes werd nog eens overgedaan in 2007 en in 2015 en dit jaar wordt de mijlpaal van twee miljoen verkochte auto’s overschreden. De Fiat 500 Anniversario is een geschenk van de 500 voor zijn fans met een speciale reeks vol bijzondere eigenschappen en tegen een betaalbare prijs.

De stilistische details zijn een moderne herwerking van het onmiskenbare design van zijn fantastische voorouder. De nieuwe speciale reeks heeft een look uit de Sixties die verwijst naar enkele van de belangrijkste historische eigenschappen van de wagen, zoals de twee nieuwe specifieke kleuren die geïnspireerd zijn op de designs van het tijdloze icoon, de verchroomde accenten op de motorkap en de spiegelkappen, de historische Fiat-logo’s en de 16″ vintage lichtmetalen velgen of de velgen met diamanten afwerking die verwijst naar de spaken van klassieke autowielen. De elegantie van de auto wordt verzegeld met het cursieve “Anniversario”-logo op de koffer.

Binnenin werd elk detail ontwikkeld om de zorgeloze stijl en sfeer van de Sixties te vatten, maar dan met een innovatieve toets. De nieuwe stoffen zetels met horizontale strepen in perfecte Sixties-stijl, met horizontale lijnen en geborduurd 500-logo, verwijzen in combinatie met het Arancio Sicilia en Verde Riviera koetswerkkleuren inderdaad naar de jaren van La Dolce Vita.

De Fiat 500 heeft altijd al een onnavolgbare look gehad en de Anniversario is een erfgenaam van deze gesofistikeerde vitaliteit en geestdrift, die duidelijk tot uiting komt in het dashboard in koetswerkkleur. Ook de typische aandacht voor details is duidelijk merkbaar in het “Anniversario”-logo dat in een contrasterende kleur op de vloertapijten geborduurd werd.

De vitaliteit van de Sixties omhelst technologie van de nieuwste generatie : de look mag dan verwijzen naar La Dolce Vita, maar vanuit technologisch oogpunt biedt de nieuwe Fiat 500 Anniversario het beste van het beste wat comfort en connectiviteit betreft. De 500 Anniversario is voorzien van Apple Car Play en Android Auto™, 7” TFT-scherm en de Uconnect Radio DAB Live 7”.

Ook het gamma motoren is heel compleet, met benzine- en dieselmotoren met een vermogen gaande van 69 tot 105 pk.

De datum van 4 juli nadert, de verjaardag van de eerste Fiat 500, en het is mogelijk dat andere verrassingen deze feestelijke dag zullen vergezellen…