100 jaar Ford Model TT

stamvader van het best verkopende bedrijfsvoertuigengamma van Europa
• Ford lanceerde zijn eerste bedrijfsvoertuig, de Ford Model TT, exact 100 jaar geleden
• De Model TT, die een laadvermogen had van 1 ton en plaats bood aan 2 personen, had de
iconische Model T-personenwagen als basis, maar was langer en sterker
• Ford produceert nu het best verkopende bedrijfsvoertuigengamma van Europa

Sint-Agatha-Berchem, 27 juli 2017 – Iedereen kent de Ford Model T, de iconische wagen die een wereldwijd succes werd. Maar kent u ook de Model TT? Hoewel hij minder bekend is, had ook hij een grote impact, als voorloper van de moderne bestelwagen en pick-up, waaronder de Ford Transit die vandaag op de markt is.
Exact 100 jaar geleden lanceerde Ford de Model TT, die een laadvermogen van 1 ton had en het eerste voertuig van Ford was dat specifiek als bestelwagen gebouwd werd. Eigenaars konden het chassis zelf van een opbouw voorzien om alles te vervoeren, van brieven tot brandstof. Hoewel hij eerst werd gelanceerd in de VS, vond de productie eigenlijk vooral in Europa plaats, namelijk in het Britse Manchester.
De Model TT-bestelwagen was langer en sterker dan de Model T-personenwagen, en had een cabine die plaats kon bieden aan één bestuurder en één passagier. Het starten van de motor gebeurde aan de hand van een zwengel aan de voorkant. Om het rijcomfort te verhogen, konden klanten kiezen voor moderne luchtbanden achteraan in plaats van volrubberen exemplaren. Ford heeft nu met de Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier, en Ranger pick-up het best verkopende bedrijfsvoertuigengamma van Europa. *
“Het is verbluffend om te zien dat hoewel de bestelwagens van vandaag in sommige opzichten niet nog meer zouden kunnen verschillen van de Model TT, ze eigenlijk nog altijd hetzelfde doen als waarvoor ze 100 jaar geleden ontwikkeld werden, namelijk ondernemingen een flexibele mobiliteit bieden,” aldus Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles, van Ford of Europe