Hyundai i30 N First Edition

Hyundai i30 N First Edition uitverkocht twee dagen na de start van de reserveringen in Duitsland

De i30 N First Edition, die exclusief wordt aangeboden door Hyundai Motor Deutschland, is na amper twee dagen uitverkocht. Sinds 17 juli kon in Duitsland ingetekend worden op 1 van de 100 stuks. Prijzen en lancering op de Belux-markt zijn gepland voor later dit jaar.
Amper twee dagen na de start van de reserveringsperiode is de i30 N First Edition, die exclusief in een beperkte oplage van 100 auto’s wordt aangeboden door Hyundai Motor Duitsland, al uitverkocht. Op maandag 17 juli werd de reserveringsperiode voor de First Edition van de Hyundai i30 N geopend. Sindsdien hadden klanten in Duitsland de mogelijkheid om zich te registreren voor 1 van de 100 limited edition-modellen met de 275 pk-versie van de 2.0-turbomotor.

“De grote belangstelling voor de First Edition bevestigt ons vertrouwen in de i30 N”

aldus Albert Biermann, Executive Vice President Performance Development and High Performance Vehicle Division van Hyundai Motor Company. “Ons eerste high performance-model onder de N-vlag werd van meet af aan ontwikkeld om puur rijplezier te bieden in een toegankelijk high performance-pakket voor zowel de openbare weg als het circuit. De auto verrijkt de Hyundai-merknaam met emotionele aantrekkingskracht. Deze sportieve auto zal bij elke bestuurder spontaan een glimlach op het gelaat toveren.”

De ‘N’ staat voor het Namyang R&D Center van Hyundai Motor in Korea, maar ook voor de Nürburgring, waar Hyundai’s European Testing Center gevestigd is. Het N-logo symboliseert een chicane, het ultieme type bocht waarin de i30 diepgaand werd getest en zijn capaciteiten heeft bewezen. De nieuwe i30 N levert opwindend rijplezier voor iedereen. Geïnteresseerde Duitse klanten die naast 1 van de 100 beschikbare auto’s grepen, kunnen hun naam ook opgeven voor een wachtlijst.

De Hyundai i30 N pakt uit met voor zijn segment toonaangevende en geavanceerde high performance-kenmerken, een krachtige 2.0-turbokrachtbron die tot 275 pk en 353 Nm koppel levert, en unieke sportieve high performance-designelementen, zowel vanbuiten als vanbinnen. Afhankelijk van hun stemming onderweg kunnen bestuurders kiezen uit vijf verschillende modi waarmee ze het karakter van de wagen kunnen veranderen door in te grijpen op de parameters van motor, schokdemping, Electronic Stability Control (ESC), Electronic Limited Slip Differential (E-LSD), motorgeluid, stuurinrichting en Rev Matching.