Een prachtige zege na een bewogen finale

Vincent Verschueren – Skoda Fabia R5

“Ik dacht dat het nooit mocht lukken in de Omloop…”

Dit weekend werd in Roeselare de 7de manche van het Belgian Rally Championship afgewerkt. Vincent Verschueren en Veronique Hostens boekten er hun tweede overwinning van het seizoen. Met deze overwinning doet Vincent Verschueren alvast een gouden zaak in de titelstrijd.

Zoals verwacht, ging na Ieper de titelstrijd onverminderd verder in de Omloop van Vlaanderen. Na de eerste avond van 4 chronoritten, stond Vincent op amper 1″5 van leider Kris Princen, terwijl Kevin Abbring en Andy Lefevere een 10-tal seconden achter de Godrive-Skoda stonden. Vincent en Veronique waren meteen goed mee.

Zaterdagochtend verspeelde titelrivaal Kris Princen meteen zijn winst- en titelkansen door van de baan te gaan in Passendale. Vincent Verschueren wist meteen dat hij vooral moest finishen voor Kevin Abbring om een gouden zaak te doen in de titelstrijd. Maar, hij nam ook de leiding in de wedstrijd en Andy Lefevere zette druk op de koploper met zijn Fabia WRC.

“Het was verleidelijk om voluit aan te vallen voor de overwinning, maar ik ben rustig gebleven,” vertelt Vincent Verschueren. “Toen regen we in Rumbeke verrast werden door een enorme regenbui, heb ik meteen gas gelost. Ik koos voor veiligheid, want Andy Lefevere kon geen punten scoren in het kampioenschap. En ik voelde me zeker met de Skoda. Het tweede seizoen met een wagen is zoveel makkelijker als het eerste. Ik zag afgelopen week onboards van vorig jaar. Op plaatsen waar ik toen loste en twijfelde, ging ik nu zonder te aarzelen voluit. Ik weet nu wat de Fabia R5 doet.”

In de slotronde begon het fel te regenen. In Passendale pakte Lefevere met een kanontijd de leiding over van Vincent Verschueren, die geen risico’s nam. Maar, een proef verder, in Houthulst, kreeg hij de leidersplaats terug in de schoot geworpen door de sortie van Lefevere…

“Ik zag de baan amper, zo hard regende het. Het was heel delicaat om de auto op de baan te houden. Andy heeft zich laten verrassen, ik niet. Deze overwinning doet enorm veel deugd, want ik dacht dat het nooit mocht lukken in de Omloop. Ik heb hier al drie keer aan de leiding gereden in Historic, voor alle tenoren, inclusief Lietaer, en telkens viel ik als leider uit. Met de DS 3 R5 identiek: op weg naar winst en een opgave. Deze keer is het eindelijk gelukt!”

Door Kevin Abbring achter zich te houden, neemt Vincent Verschueren de leiding in het kampioenschap met 84 punten, 16 meer dan Kevin Abbring en Kris Princen. Er blijven nog twee rally’s te rijden… Afspraak eind deze maand in Sankt-Vith voor de East Belgian Rally.

Foto BRC