Euro NCAP kent vijf sterren toe aan nieuwe Opel Grandland X

  • Integriteit van veiligheidsconcept van Grandland X bevestigd in crashtesten van Euro NCAP
  • Standaard of optioneel volgens uitrustingsniveau: automatische noodrem en waarschuwing voor slaperigheid bij bestuurders
  • ‘Beschermengel’ Opel OnStar geeft meer gemoedsrust

 

Safety confirmation: The all-new Opel Grandland X has received the maximum five stars from Euro NCAP.

In de veiligheidsscores die vandaag zijn gepubliceerd, kent Euro NCAP het maximum van vijf sterren toe aan de Grandland X, de gloednieuwe compacte SUV (Sport Utility Vehicle) van Opel. Die score is gebaseerd op een positieve beoordeling in vier categorieën, namelijk bescherming van volwassen passagiers, bescherming van meereizende kinderen, bescherming van voetgangers en veiligheidssystemen.

 

Euro NCAP testte ook het automatische noodremsysteem (Automatic Emergency Braking) – standaard op Innovation en optioneel beschikbaar op Edition – op zijn effectiviteit. Volgens Euro NCAP deed het systeem het goed in de testen.

 

Naast de automatische noodrem biedt de Opel Grandland X nog andere eersteklas rijhulp- en veiligheidssystemen. De waarschuwing voor slaperigheid bij bestuurders (Driver Drowsiness Detection) herkent bijvoorbeeld typische symptomen van vermoeidheid en zet de bestuurder ertoe aan regelmatig een pauze in te lassen tijdens lange ritten. Opels nieuwe uitdager in de hevige concurrentiestrijd binnen de SUV-markt biedt ook optimale zichtbaarheid ‘s nachts zonder anderen te verblinden. De AFL-ledkoplampen (optioneel op Edition, standaard op Innovation) zorgen voor een helder wit licht in de duisternis en passen zich automatisch aan de rijsituatie aan.

 

Opel OnStar[1] (standaard vanaf Edition) zorgt voor meer gemoedsrust bij de bestuurders van een Grandland X. De persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst biedt niet alleen diensten zoals bijstand na diefstal, maar kan vermoeide bestuurders ook helpen een parkeerplaats[2] te vinden of een hotelkamer te boeken[3]. De ‘beschermengel’ reageert automatisch in noodgevallen zoals botsingen. De passagiers in het voertuig worden dan doorverbonden met een behulpzame adviseur en dus niet met een machine.

Top score: the integrity of the safety concept earned the all-new Opel Grandland X the maximum five stars from Euro NCAP.