Nieuwe Ford Fiesta – maximumscore van vijf sterren

Volledig nieuwe Ford Fiesta bekroond met vijf sterren door onafhankelijke
crashtestorganisatie EuroNCAP, eerste Ford met voetgangersdetectie die aanrijdingen in
het donker helpt te vermijden
• Fiesta behaalt maximum van de punten voor impact met zijdelingse barrière. Innovatieve
nieuwe koetswerkstructuur leidt energie van zijdelingse botsingen doeltreffender af naar het
dak
• Talloze rijhulpsystemen en veiligheidsvoorzieningen dragen bij tot de vijfsterrenscore

Sint-Agatha-Berchem, 6 september 2017 – De volledig nieuwe Ford Fiesta veroverde de maximumscore van vijf sterren in de onafhankelijke crashtests van EuroNCAP.
Fiesta, de meest geavanceerde kleine auto op de Europese markt, beschikt over geavanceerde voorzieningen die botsingen helpen te voorkomen, of de inzittenden en voetgangers beschermen tegen de gevolgen ervan. Een van die systemen is Pre-Collision Assist met voetgangerdetectie, dat voor het eerst ook ongevallen in het donker kan helpen voorkomen.
EuroNCAP bekroonde de Fiesta met topscores voor de bescherming van volwassenen (87 procent) en kinderen (84 procent). Ook in de tests die zijdelingse aanrijdingen tussen voertuigen simuleren behaalde hij een uitstekende score; Dat was ook zo bij de frontale en laterale paaltests. Hij biedt zijn inzittenden dan ook een maximale bescherming en kan whiplashletsels vermijden.
EuroNCAP was ook vol lof over andere rijhulpsystemen, zoals de Adjustable Speed Limiter en de Lane Keeping Aid, en over de gordelspanners en krachtbegrenzers, die voor het eerst ook achterin werden aangeboden. Bovendien beschermen de voorste airbags zowel de zijkant van het hoofd als de borstkas en het bekken.
“De jongste veiligheidsnormen van EuroNCAP zijn strenger dan ooit en hechten alsmaar meer belang aan technologieën die bestuurders kunnen helpen om ongevallen te vermijden,” aldus Joe Bakaj, vice president Product Development bij Ford of Europe. “De Fiesta kan bestuurders helpen om op hun rijstrook te blijven en kan de weg analyseren over de lengte van een voetbalveld. Zo worden bestuurders geholpen om gevaren te detecteren en te vermijden en kan iedere rit veiliger worden gemaakt.”
Het koetswerk van de volledig nieuwe Fiesta gebruikt 36 procent meer boorstaal. Dat zorgt voor extra stevigheid op cruciale plaatsen zoals het bovenste deel van de centrale B-stijl, die een nieuwe T-vormige configuratie gebruikt om zijdelingse botsenergie doeltreffender af te leiden naar het dak.
De hertekende dwarsbalken in de deuren beschermen inzittenden nog beter tegen intrusie bij zijdelingse impacts. Zowel de driedeursversie als het vijfdeursmodel bevat druksensoren in de  deuren, die de gordels en airbags verscheidene milliseconden vroeger kunnen activeren. Voor de bestuurder helpt een mechanisch geactiveerde vergrendeling te voorkomen dat de veiligheidsgordel bij een ongeval doorslipt.
De nieuwe Fiesta plukt bovendien als eerste Ford in Europa de vruchten van virtuele crashtests met volledige voertuigen dankzij de geavanceerde nieuwe Finite Element Analysis. Deze technologie voorspelt op accurate wijze hoe de veiligheidsvoorzieningen van de koetswerkstructuur zullen reageren op echte botsingen om de passagiers bij een ongeval te beschermen. Zo kunnen de ingenieurs de veiligheidssystemen efficiënter en effectiever optimaliseren.
Twee camera’s, drie radars en twaalf ultrasone sensoren om 360° rond de auto te kijken en de weg tot 130 meter voor de auto te scannen, ondersteunen andere geavanceerde rijhulpsystemen, zoals Active Park Assist with Perpendicular Parking, Adaptive Cruise Control, Auto High Beam, Blind Spot Information System, Cross Traffic Alert, Distance Indication, Driver Alert, Forward Collision Warning, Lane-Keeping Alert en Traffic Sign Recognition.
Ford biedt elf modellen met een vijfsterrenscore van EuroNCAP: de B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX en Tourneo Courier en de Transit en Tourneo Custom.
De volledig nieuwe Fiesta is nu in heel Europa te koop met een compleet gamma, waaronder de stijlvolle Fiesta Titanium, de sportief geïnspireerde Fiesta ST-Line, de hoogwaardige Fiesta Vignale en de Fiesta Trend.
De Fiesta Active cross-over – de eerste telg van een nieuwe familie van Active-modellen die Ford de komende jaren op de markt zal brengen – en de gloednieuwe Fiesta ST met 200 pk worden volgend jaar in de showrooms verwacht