Champagne voor Guillaume de Mevius?

Champagne voor Guillaume de Mevius?
Met 7 Juniors aan de start, belooft het een mooie en spannende strijd te worden op de 13 klassementsproeven van de East Belgian Rally. Toch is de kans groot dat de champagne ontkurkt zal worden voor de grote afwezige, Guillaume de Mevius, de autoritaire leider in het Junior BRC die wacht op zijn R5-debuut in de Condroz Rally. Enkel met een klinkende overwinning en een uitstekende score aan snelste tijden kan Sébastien Bedoret de Peugeot-rijder mathematisch nog van de Junior-titel houden.

Na zijn overtuigende zege in Roeselare, bekroond met de Junior Award, komt Bedoret met vertrouwen aan de start in Sankt-Vith. De Peugeot-rijder mag zich echter aan weerwerk verwachten van Romain Delhez, die een sterk seizoen in Duitsland wil bevestigen in eigen land, en Jelle Vermeire met zijn Ford Fiesta R2T. Jelle Vermeire kan definitief afstand nemen van Pierre Vauterin, die niet van de partij zal zijn in de Oostkantons.

Achter de drie tenoren, kijken we uit naar de chrono’s van Jean Dilley, de broer van Guillaume. Na zijn knap debuut in de Rally van Wallonië, wil de Brusselaar bevestigen op de technische proeven in de Oostkantons. Kan hij in duel gaan met Tobias Brüls, die voor eigen publiek rijdt met zijn Peugeot 208 R2?

Stijn Pacolet verdedigt zijn 6de plaats in het Junior BRC, waarin Thibaud Mazuin zijn leerproces met de Skoda Fabia R2 verder zal zetten.

Junior BRC na 7/9 manches: 1. de Mevius 92 pin; 2. Bedoret 56; 3. Vermeire 44; 4. Vauterin 41; 5. Delhez 29; 6. Pacolet 22; 7. Reynvoet 15; 8. Dewallef 11; 9. Degeer & Wagemans…