Tesla opent achtste Superchargerstation van België in Aalst

Tesla opent achtste Superchargerstation van België in Aalst

Tesla opent vandaag een nieuwe Supercharger in Aalst. Dit is het achtste Tesla snellaadstation in België dat vanaf nu operationeel is. Deze snelladers bieden de mogelijkheid om de elektrische Model S en X op te laden in een kwestie van minuten in plaats van meerdere uren. Het station is uitgerust met acht oplaadpunten en bevindt zich bij Hotel Ibis aan de Villalaan 20 in Aalst Centrum. Het nieuwe Superchargerstation vormt een belangrijke ondersteuning van de verbinding van Brussel richting Gent en de Vlaamse kust.

Deze nieuwe locatie vervoegd een netwerk van meer dan 335 locaties in Europa die een ongemakvrij lange afstandsreizen toestaan voor de elektrische rijder. Zowel de Model S, een elektrische sedan, als de Model X, een SUV, hebben een realistisch bereik van 375 tot 500km. Deze kunnen in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden. Dit is meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken.

In België zijn nabij strategische snelweglocaties al Superchargers in gebruik in Aartselaar, Machelen, Nivelles, Arlon, Gent, Heusden-Zolder en Verviers. De Tesla Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Superchargers worden op het 17-inch touchscreen van de Tesla Model S en Model X in Google Maps weergegeven.

Over Tesla
Tesla’s (NASDAQ: TSLA) missie is de transitie van de wereld naar duurzame energie te versnellen met een totaal aanbod aan steeds betaalbaarder wordende elektrische auto’s. Het in California gevestigde Tesla ontwerpt en bouwt elektrische auto’s en hernieuwbare energieopslag. Tesla heeft meer dan 200.000 elektrische voertuigen geleverd aan klanten wereldwijd.

Meer informatie over Tesla kunt u hier vinden.