ALFA ROMEO OP ZOUTE GRAND PRIX 2017

Van 6 tot 8 oktober zal het merk Alfa Romeo opnieuw aanwezig zijn tijdens de Zoute Grand Prix in Knokke.

 

Voor deze 8ste editie stelt het Museo Storico Alfa Romeo stelt twee uitzonderlijke oldtimermodellen ter beschikking: de 33 Spider Cuneo (1971) en de Giulia TZ2 (1967).

 

Naast deze historische modellen zullen eveneens de meest iconische actuele modellen worden tentoongesteld in Knokke. In het Alfa Romeo-paviljoen op de dijk in Knokke zullen de bezoekers kunnen kennismaken met de Alfa Romeo Veloce, een Stelvio Super en een 4C Edizione Corsa. Op het Alfa Romeo-podium op het gekende Albertplein in Knokke zullen de bezoekers de nieuwe Giulia Quadrifoglio en de Stelvio Super aantreffen, beide in de typische “Rosso Competizione” kleur, een kleur die terug doet denken aan de traditionele historische waarden van het merk.

 

Twee historische modellen aanwezig op Zoute Grand Prix 2017

 

De eerste van de twee wagens is de Alfa Romeo 33 Spider Cuneo. Het prototype, dat getekend werd door het befaamde Pininfarina en de fantastische Alfa Romeo 33 Stradale als basis heeft, werd namelijk in wereldpremière voorgesteld op het Autosalon van Brussel 1971. Met het prototype leverde Pininfarina onder leiding van designer Paolo Martin een meesterwerk af dat perfect de esthetiek van de jaren ’70 vatte. De strakke en zuivere lijnen van de 33 Spider Cuneo zijn een belangrijke mijlpaal in het autodesign, en hebben tot in de jaren ’80 een invloed gehad op seriewagens.

 

Het tweede door het Museo Storico Alfa Romeo uitgeleende model is de Giulia TZ2. Deze zal tentoongesteld staan op het Concours d’Elégance tijdens de Zoute Grand Prix. De TZ2, die zelf ook het resultaat is van samenwerking met een groot Italiaans designbureau, in dit geval Zagato, is helemaal getekend in de stijl van de sportwagens uit de jaren ’60. Hij werd ontwikkeld door Autodelta, de sportdivisie van Alfa Romeo, en was in de eerste plaats bedoeld voor de competitie. De TZ2 is inderdaad niet alleen een icoon van Italiaans autodesign uit de jaren ’60, maar was ook een voortreffelijke sportwagen. Tal van rijders namen met de wagen deel aan prestigieuze races.

 

Wij zijn verheugd u te mogen ontvangen in het Alfa Romeo-paviljoen voor dit unieke evenement. Kom ons een bezoekje brengen en deel uw passie met ons. Daarnaast kan u ons volgen op onze Facebook-pagina om Zoute Grand Prix 2017 te (her)beleven.