Sven Nys, tweevoudig wereldkampioen veldrijden, aan het stuur van een BMW 507 tijdens de Zoute Grand Prix.

 

Na Matthias Schoenaerts in 2015 en Adrian Van Hooydonk, directeur van de designafdeling bij BMW Group in 2016, is het dit jaar de beurt aan de koning van het veldrijden om deel te nemen aan de Zoute Grand Prix. Hij zal er de BMW 507 kunnen ontdekken tijdens de achtste editie van het prestigieuze oldtimerevent voor liefhebbers van klassieke auto’s.

Tijdens de laatste twee edities van de Zoute Grand Prix zagen we de BMW 328 als Roadster en het jaar nadien als Touring Le Mans. Dit jaar gaat BMW Belux, met de steun van BMW Classic, aan de slag met een BMW 507 uit 1957, ter gelegenheid van de vijftig jaar van dit model. Een uitzonderlijke auto, een buitengewone piloot. Nadat we eerst Matthias Schoenaerts en nadien Adrian Van Hooydonk mochten ontvangen, nodigt BMW Belux nu de koning van het veldrijden uit om over te stappen van twee naar vier wielen. Sven Nys zal vergezeld worden door Dr. Peter Henrich, President & CEO van BMW Group Belux. “Het is een eer om deze auto met historische waarde in te zetten voor een atleet die de geschiedenis van het cyclisme mee op de kaart heeft gezet. Ik ben er van overtuigd dat Sven Nys, met zijn off-road kwaliteiten en zijn gevoel voor richting, geen probleem zal hebben om zich aan te passen aan het stuur van de BMW 507”, aldus Peter Henrich.

 

Sven Nys

Na het behalen van twee wereldtitels bij de beloften zette Sven Nys het succes verder tijdens professionele carrière. In zijn 18 jaar durende carrière behaalde hij niet minder dan 291 overwinningen waaronder twee keer als wereldkampioen en negen keer als Belgisch kampioen. Daarnaast won hij 13 keer de Superprestige veldrijden, werd hij bekroond tot Belgische sportman van het jaar en nam hij twee keer deel aan de Olympische Spelen. Nadat hij besliste om zijn professionele carrière als wielrenner vaarwel te zeggen, blijft hij meer dan actief in de sport als commentator, teammanager en ambassadeur van het Sven Nys Cycling Center. Dit jaar neemt hij voor het eerst deel aan de Zoute Grand Prix.

 

BMW Classic

De BMW 507 uit 1957 die dit jaar in de Zoute Grand Prix zal rijden, komt rechtstreeks van het BMW Museum in München en wordt onderhouden door BMW Classic. De BMW 507 werd ontworpen door Albrecht Graf Goertz en werd voor het eerst voorgesteld op het Salon van Frankfurt in 1955. Met slechts 254 geproduceerde exemplaren bracht dit model vreugde aan persoonlijkheden zoals Elvis Presley, John Surtees, Alain Delon of dichter bij huis: zijne majesteit Koning Albert II. De BMW 507 wordt aangedreven door een 3,2-liter 8-cilinder motor, die 150 pk produceert voor een gewicht van 1.220 kg.

 

BMW Classic staat ook ter beschikking van iedereen die een oude BMW wil herstellen of restaureren of zelfs een auto uit het park wil lenen om de Beierse hoofdstad op een originele manier te ontdekken.

 

BMW 502 “Loof” en BMW 507 Coupé Michelotti in de Concours d’Elégance.

Twee uitzonderlijke modellen van het merk BMW zullen deel nemen aan de Concours d’Elégance van de Zoute Grand Prix. Enerzijds een BMW 502 “Loof” uit 1954, genoemd naar zijn ontwerper Ernst Loof. Dit unieke model, uitgerust met een 8-cilinder motor, zal later de BMW 507 inspireren. Een ander uitzonderlijk model gebaseerd op de BMW 507 zal eveneens te zien zijn in Knokke. De BMW 3200 Michelotti Vignale uit 1958 werd ontworpen door Giovanni Michelotti op het chassis van de 507, maar, het is de bekende carrossier Sergio Scaletti die het koetswerk voor de wagen maakte. Alfredo Vignale assembleerde de wagen alvorens hij in 1959 voor het eerst werd voorgesteld op het Salone dell’Automobile di Torino.