Boeken voor Porschisten 03. Wilfried Geerts.

Porsche Boxster & Cayman , the 987 series 2004 – 2013 (Brian Long)

In deze Veloce reeks verscheen van dezelfde auteur reeds eerder het boek over de  Boxster 986, gebouwd tussen 1996 en 2004.De eerste Boxster 986 had dezelfde koplampen van de Porsche 996 en dit viel niet in goede aarde bij de 911 liefhebbers.

Fans en eigenaars van de Boxster 986 vonden dit eerder een pluspunt.

In 2004  werd met het type 987 een gans vernieuwd model voorgesteld die, en hoe het kon het ook anders, ovale lichten kreeg toebedeeld ! Men wou dezelfde fout niet meer maken want  op de Porsche 997 werden ronde lichten gemonteerd.

 

Eind 2005 kreeg de Boxster het gezelschap van de Porsche Cayman, ietsje goedkoper dan de Boxster. In dit nieuwe boek wordt ieder modeljaar en alle versies onder de loupe genomen en… dat zijn er heel wat.

Het boek bevat een schat aan informatie en technische gegevens.

Productieaantallen, chassisnummers en beschikbare kleuren, zowat alles komt aan bod.

Een uitstekende bron van informatie voor bezitters en toekomstige eigenaars.

Het boek kan helpen om na te gaan of een aangeboden model origineel is.

 

Hardcover 250 mm x 250 mm

180 Bladzijden , 288 foto’s

ISBN 978-1-787110-81-6

GB 40 £  USA 60 $

 

POWERED by PORSCHE – The Alternative Race Cars (Roy Smith)

Dit is het eerste boek dat handelt over alle niet door Porsche gebouwde racing – cars  maar die wel gebruik maakten van Porsche motoren.

Het boek bevat unieke details en inside informatie over iedere auto.  Het boek neemt je mee in de wereld van de vele privéteams en

is doorspekt met interviews en anekdotes van teameigenaars, piloten en Porsche medewerkers.

Deze  468 bladzijden tellende turf  bevat 799 foto’s waarvan er honderd nooit eerder werden gepubliceerd. Het boek is op een

gelimiteerde oplage van 1.500 exemplaren gedrukt. Kort samengevat , dit boek is een encyclopedie op zijn gebied.

 

Hardback 250 mm x 250 mm

468 pagina’s  799 foto’s

ISBN 978-1-845849-90-0

gelimiteerd , 1.500 exemplaren

uitgever VELOCE

prijs : 100 £   –  150 $

www.veloce.co.uk

 

 

 

Porsche 911 Die Luftgekuhlten Serien – und Rennfahrzeuge (Jörg Austen)

Over de luchtgekoelde Porsches 911 verschenen tot op heden een ontelbaar aantal boekwerken. Iedere Diehard Porsche-fan zal er dan ook ongetwijfeld enkele in zijn boekenkast hebben staan.We zouden ons de vraag kunnen stellen wat er nog niet over de Porsche 911 werd geschreven ? Dit nieuwe boek uitgegeven bij Motor buch Verlag probeert een bundeling te zijn van wat er tot op heden op de boekenmarkt verscheen. Het moet een monnikenwerk geweest zijn om deze turf van 463 bladzijden samen te stellen. Het boek bevat een schat aan informatie qua technische gegevens chassisnummers en zelfs prijslijsten. Ook de competitiewagens komen uitgebreid aan bod. Qua foto’s werden we zeker dik verwend maar echt veel tot op heden ongepubliceerde en exclusieve foto’s vonden we niet terug.

Wie nog geen boek over de Porsche 911 in zijn boekenkast heeft doet een uitstekende zaak. De echte doorwinterde

Porsche 911 freak echter, zal geen tien verschillende boeken meer moeten raadplegen want dit boek is zeker de bijbel over

de luchtgekoelde Porsche icoon ! Een koopje bovendien.

 

Motorbuch Verlag

464 Seiten, 265 x 230 mm,

114 sw-Abbildungen,

238 Farbabbildungen,

20 Strichzeichnungen
ISBN: 978-3-613-03894-3

49,90 EUR

 

Porsche 924  Die perfekte balance ( Jan- Hendrik Muche , HEEL)

Er verschenen al meerdere boeken over de Porsche 924 maar deze uitgave is zeker de beste die tot op heden werd gepubliceerd.De Porsche 924 werd eind 1975 voorgesteld en luidde voor Porsche met zijn watergekoelde motor een nieuw tijdperk in. Echte puristen aanvaardden de 924 niet als echte Porsche maar was in de tijdgeest van toen toch een mooie opmerkelijke en elegante verschijning. Met de huidige hoge prijzen voor de oudere 911 modellen is een puntgave 924 zeker een mooi alternatief.  In totaal liepen er tussen 1975 en 1988 zo’n 150.000 exemplaren van de band  De Le Mans , Martini , 924 Turbo en zeker de Carrera GT versies zijn de absolute buitenbeentjes in het gamma.  De 924 S (16.500 ex. tussen 1985-1988) met een 2.5 liter motor is eveneens een fel gezochte auto. Al deze modellen komen uitgebreid aan bod. Dit boek is een echte aanrader voor eigenaren en aspirant bezitters van een Porsche 924.

uitgeverij HEEL , Edition Porsche Fahrer.

192 bladzijden , kleur en zwart-wit illustraties.

gebonden met omslag 245 x 290 mm

ISBN 978-3-95843-498-1.

prijs : 39,95 €

http://www.heel-verlag.de/Porsche+924+die+perfekte+Balance,i19.htm

 

01 Porsche 964 RS 3.8

De PORSCHE Carrera RS is ongetwijfeld één der grote iconen van Het Duitse merk.  De RS werd in verschillende types gebouwd.  Dit boek gaat over de 964 uitvoeringen gebouwd in 1993.  Naast de RS versie  waren er bij Porsche telkens de krachtigere  RSR uitvoeringen.  Momenteel één de meest gezochte kroonjuwelen van het steigerend paardje uit Stuttgart.  Slechts 107 exemplaren werden van het type  3.8 gebouwd. In het boek wordt ieder chassisnummer  (RSen RSR) op twee bladzijden behandeld, de meeste geïllustreerd met foto’s.  De Porsche 964 RSR was in 1993 het ultieme GT wapen om o.a  de Duitse ADAC GT Cup , het BPR kampioenschap,  de 24 uren van  Le Mans of de  24 uren van Francorchamps mee te betwisten.  Zo zegevierde het trio Fittipaldi-Alzen- Jarier in de 24 Uren van Spa Francorchamps in 1993.

Eind dit jaar verschijnt ook een Engelse versie van dit boek.

Authors: Jürgen Barth, Norbert Franz, Robert Weber
German Language                                                                                                                                                                                     Format: 240mm x 280mm
Limited to 964 hand numbered examples
ISBN: 978-3-945390-00
Construction:

Hardcover, slipcase, cloth binding, deep embossing and screen printing, 384 pages                                                                 www.sportfahrer-verlag.de/en

02 Porsche Kremer , eine erfolgstory  1962 – 2012

De gebroeders Erwin en Manfred Kremer zijn klinkende namen voor iedereen die een beetje  de geschiedenis van het merk Porsche kent.  Het wereldbefaamde team uit Keulen behaalde als privéteam een waslijst aan overwinningen en ontwikkelde zelfs eigen creaties waarbij we dan vooral denken aan de ultieme 935 K3. Ook de  Porsche 917 kreeg dankzij Kremer een tweede leven !  In deze rijk geillustreerde  turf wordt op een sublieme manier de evolutie van het Kremer Racing Team weergegeven.  Van het prille begin met de Porsche 356 tot krachtige 962. Kremer was ook met andere merken actief zoals Honda en Lola.  Tal van toppiloten kwamen op de loonlijst van Kremer te staan.  Om er enkele te noemen ; Bob Wollek, Klaus Ludwig,Rolf Stommelen, Guy Chasseuil, John Fitzpatrick,Clemens Schickentanz,Helmut Kelleners…  Het Kremer team heeft meer dan duizend wedstrijden op haar actief.

 

Gebundene Ausgabe: 400 Seiten
Autoren: Erich Kahnt, Michael Thier, Ulrich Trispel, Robert Weber
Verlag: PETROLPICS
ISBN: 978-3-940306-16-6
Format: 240mm x 300mm
Fotos: ca. 500 Farb- und s/w-Fotos                                                                                                                                                      www.sportfahrer-verlag.de/en

 

 

03 World Champion  by Technical Knockout  (seizoen 1969)

Porsche werd voor de eerste keer wereldkampioen bij de Sport en Prototypes in 1969. De zege in Le Mans ontsnapte hen nipt maar het zou slechts een jaartje uitstel betekenen.  De titel werd hoofdzakelijk behaald met het type 908 maar de nieuwkomer, de roemruchtige 917 , zou eveneens zijn opwachting maken tijdens het seizoen van 1969. Dit is boek is fantastisch temeer omdat 1969 een scharnierjaar is voor Porsche. Men behaalde tot dusver regelmatig mooie overwinningen maar vanaf 1969 was Porsche een ernstige titelkandidaat.  De Porsche 917 stond in 1969 nog in zijn kinderschoenen en evolueerde van een onhandelbaar monster tot de ultieme winnaar. Dit boek is een absolute must voor iedere nostalgische Porschist.  Piloten als  Vic Elford , Gerhard Mitter, Jo Siffert, Rolf Stommelen, Gerard Larrousse ,Kurt Ahrens  en Udo Schutz , Hans Herrmann passeren de revue…  Het boek dateert van 2013 en het is aan de rappe om nog een van de 1.500 genummerde exemplaren  op de kop te tikken.

Het is jammer dat Petrolpics nog geen opvolger van dit prachtig boek op de markt bracht. 1970 en 1971 waren op zijn minst even boeiend te noemen.

Bound and limited edition: 232 pages, 1500 examples, numbered by hand
Publisher: Petrolpics
Author: Helmut Zwickl
Language: English
ISBN-10: 3940306266
ISBN-13: 978-3940306265
Size: 24 x 28 cm                                                                                                                                                                                           www.sportfahrer-verlag.de/en

 

 

04 Wolfgang Berghe von Trips

Over Wolfgang von Trips veschenen reeds tal van boeken.  Thomas Födisch is ongetwijfeld één der meest bekwame auteurs als het over de pionierstijd gaat.  Ook boeken over de Nurburgring behoren tot zijn specialiteit.  Het boek dateert van 2012 en is een beknopte samenvatting van Wolgang  von Trips zijn rijk gevulde carriere.  Von Trips startte zijn loopbaan in zijn privé  Porsche 356 maar werd vlug opgemerkt door Huschke von Hanstein.  Droomwagens zoals de Porsche 550 , 718 en zelfs de F2 718 werden hem ter beschikking gesteld.  Ook Enzo Ferrari had eveneens  oog voor de racende graaf uit Hemmersbach  en in 1961 is hij  in een Ferrari  op weg om F1 wereldkampioen te worden.  Wolfgang von Trips verongelukte op 10 september 1961 in zijn Formule 1 Ferrari  Sharknose op het Italiaanse circuit van Monza.  Een zwarte bladzijde in de autosportgeschiedenis want samen met hem stierven ook nog eens 16 toeschouwers.  Samen met Le Mans 1955 één der grootste tragedies uit de automobielsport.

 

Gebundene Ausgabe    178 Seiten                                                                                                                                                         Delius Klasing                                                                                                                                                                                            215 mm x 285 mm                                                                                                                                                                                    ISBN: 978-3-7688-3358-5

 

The Essential Buyer’s Guide ; Porsche 981 Boxster & Cayman

Bij Veloce verscheen zopas een nieuw boekje in de reeks ” The Essential Buyer’s Guide.  Hun leuze is : koop nooit een Porsche 981 Boxster of Cayman zonder eerst dit boekje te kopen.  De Porsche Boxster was tussen 2012 en 2016 aan haar derde generatie toe en de auto werd in tegenstelling tot de sommige andere evoluties steeds mooier.  Het boekwerkje loodst de toekomstige koper doorheen het omvangrijk aantal varianten en motorisaties. Het verwittigd je ook van de mogelijke kosten en problemen die kunnen optreden. Kortom een must voor iedereen die droomt van een tweedehands Boxster of Cayman van de derde generatie.

Voor de prijs moet men het zeker niet laten want in de UK kost het 12.99 £ en in de USA 25 $

 

 

* Auteur, Adrian Streather

* Uitgever , Veloce

*Paperback, 195 x 139 mm.

* 64 pages – 95 pictures

* ISBN 978-1-787110-69-4