Opdracht volbracht voor Jourdan Serderidis in Catalonië

WRC Rally Catalunya-Costa Daurada
Opdracht volbracht voor Jourdan Serderidis in Catalonië

“We blijven op titelkoers in de WRC Trophy”

Het zijn woelige tijden in Catalonië, maar afgelopen weekend stond de regio rond Salou in het teken van de rallysport. In de Rally van Catalonië, de Spaanse manche van het Wereldkampioenschap Rally, eindigden Jourdan Serderidis en Fred Miclotte op de derde plaats in de WRC Trophy. Daarmee blijft het duo van J-Motorsport perfect op koers om de WRC Trophy te winnen.

Voor Jourdan Serderidis, de Belgische Griek, begon het nochtans goed op de shakedown donderdagochtend. Hij reed met zijn DS 3 WRC de tweede tijd in de WRC Trophy, voor Jean-Michel Raoux. Vrijdag, na de eerste zes klassementsproeven op onverhard, stonden Jourdan en Fred op de derde plaats, als 38ste algemeen.
“Vrijdag op onverhard was ik niet helemaal tevreden over mijn prestatie. Ik voelde de grip minder goed aan dan verwacht. Na een degelijke eerste proef, werd ik op de tweede proef twee keer bijna verrast. Telkens arriveerde ik iets te snel bij een bocht die sloot. Ik kon me redden met de handrem, maar het scheelde niet veel. Natuurlijk was ik het vertrouwen daarna wat kwijt. Ik heb de eerste dag zonder veel risico’s te nemen afgewerkt,” vertelt Jourdan Serderidis.

Na de eerste etappe moest de DS 3 WRC volledig omgebouwd worden, want de volgende twee dagen werd op asfalt gereden. “Het team heeft die klus perfect uitgevoerd. Op 55 minuten tijd stond onze DS 3 in asfaltconfiguratie!”

De volgende twee dagen wijzigde de stand in de WRC Trophy niet meer. Jourdan Serderidis deed wat hij moest doen om zijn titelkansen in de WRC Trophy gaaf te houden. De patron van J-Motorsport stuurde zijn DS 3 naar de 33ste plaats, als derde in de WRC Trophy.

“Gorban en Raoux hadden vrijdag een kloof geslagen en het had geen zin om risico’s te nemen, want op regelmaat zouden we hen toch niet meer kunnen passeren op asfalt. Ik heb me geamuseerd, maar we reden altijd me een veiligheidsmarge. Als we nog twee keer finishen, in Wales en Australië, dan zijn we zeker van de eindzege in de WRC Trophy,” aldus de zakenman die geniet van zijn passie als rallyrijder.

In de Wales Rally GB krijgen we binnen drie weken weerwerk van Yazeed Al Rajhi, een serieuze klepper. En daarna vliegen we de wagen over naar Australië voor de slotmanche van het Wereldkampioenschap. Afspraak in Wales!