Hyundai maakt prijzen nieuwe Kona bekend

1.0 T-GDi of 1.6 T-GDi met 7-DCT en vierwielaandrijving

Het staat nu al vast dat het merendeel van de Kona klanten zal kiezen voor de nieuwe 1.0 T-GDi driecilinder turbobenzinemotor met directe injectie die 120 pk levert. In combinatie met zijn manuele 6-versnellingsbak levert hij prima prestaties tegenover een lage CO2-uitstoot. Voor de liefhebbers is er ook de Kona 1.6 T-GDi die 177 pk levert en altijd met de in-house ontwikkelde 7-traps automaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving wordt gecombineerd. Deze 1.6 T-GDi 7-DCT 4WD zal enkel in het hoogste uitrustingsniveau verkrijgbaar zijn.

4 Uitrustingsniveaus

De nieuwe Kona start zijn carrière met 4 uitrustingsniveaus: de Air, Twist, Launch en Luxury Launch Edition. Al vanaf de Air kan de Kona uitpakken met een mooie rist uitrustingselementen waaronder de kenmerkende LED-dagrijverlichting vooraan, een manuele airco, elektrisch verstelbare buitenspiegels, cruise control met snelheidsbegrenzer, radio met stuurwielbediening, bluetooth, wielkastverbreders,… Op het vlak van de veiligheid krijgt de instapper natuurlijk al het nodige met onder meer 6 airbags, ESP, TPMS, LKAS (rijstrookassistent), DAA (waakzaamheidsassistent), lichtsensor, Hill Assist Control,…

Kies je voor de Twist dan komt daar nog een lederen stuur bij, alu velgen (16″), dakrails, DAB radio, Apple Car Play & Android Auto, parkeersensoren,…

Speciaal voor de lancering voorziet de invoerder ook een erg aantrekkelijke Launch Edition met onder meer grotere velgen (17 inch), een automatische airco, regensensor, elektrische lendensteun, mistlichten vooraan, privacy glass, wireless smartphone charger, smart key,…

De Luxury Launch Edition tot slot is zowel combineerbaar met de 1.0 als de 1.6 motor, en pakt uit met de grootste velgmaat (18 inch), LED koplampen met bochtverlichting en grootlichtassistent, LED achterlichten, een supervision cluster, een head-up display, leder, verwarmde zetels, KRELL premium audio, navigatiesysteem, BSD (Blind Spot Detection), verwarmd stuurwiel,…

De genoemde uitrustingen zijn slechts een selectie, klik hier voor de volledige lijst.

23 kleurencombinaties mogelijk

Helemaal conform de tendensen in de markt zal de trendy Kona leverbaar zijn in maar liefst 23 verschillende kleurcombinaties. Klanten kunnen opteren voor een éénkleurig koetswerk, maar ook verschillende bi-tone combinaties behoren tot de mogelijkheden (telkens met zwart of donkergrijs dak). Wat het interieur betreft kan de standaard zwarte interieurbekleding gepimpt worden met 3 verschillende Color Packs waarbij rode, oranje of limoengele afwerking gebruikt wordt.

Met aanvalsprijs van 17.899 € viseert de Kona de huidige segmentwinnaars

Aan de Kona 1.0 T-GDi Air hangt een catalogusprijs van 17.899 €. Dat is meteen een pak scherper dan de motorisch vergelijkbare modellen van de huidige segmentleiders. Vandaag voeren de Peugeot 2008 (1e plaats), de Renault Captur (2e) en de Opel Mokka X (3e) de tabellen aan, maar daar hoopt Hyundai met deze agressieve prijsstelling verandering in te brengen.

Klik hier voor de volledige prijslijst van de nieuwe Kona.

Vanzelfsprekend geniet ook de Hyundai Kona van de ongeëvenaarde 5 jaar volledige waarborg zonder kilometerbeperking.

De zal tijdens het autosalon van Brussel gelanceerd worden maar klanten kunnen het model in avant-première vanaf november in het Hyundai netwerk ontdekken.