Ford: twee Europese en vijf Belgische premières op het Autosalon van Brussel 2018

Sint-Agatha-Berchem, 5 december 2017 Ford pakt op het Autosalon van Brussel uit met twee Europese premières: de nieuwe Tourneo Courier en Tourneo Connect, veelzijdige en ruime gezinswagens die samen met de nieuwe Tourneo Custom (Belgische première) het Tourneogamma compleet maken. Daarnaast toont Ford in Belgische première de nieuwe EcoSport, Mustang en Fiesta ST. Klap op de vuurpijl: de Ford GT die de harten van supercarliefhebbers sneller zal doen slaan.
Tourneo Courier en Connect
Na de nieuwe Tourneo Custom die afgelopen zomer voor het eerst getoond werd (Belgische première op het Salon van Brussel), maken de nieuwe Tourneo Courier en Connect het  Tourneo-gamma van Ford compleet. Als personenwagenversies van Ford’s bijzonder populaire Transit-gamma (de bestverkopende bedrijfsvoertuigenfamilie ter wereld en in België net zoals in de rest van Europa sterke troeven van Ford) bieden ze gezinnen een onnavolgbare combinatie van ruimte, flexibiliteit, robuustheid en rijplezier. Met hun nieuwe look voor 2018 moeten ze nog
meer klanten aanspreken.
De Tourneo Courier krijgt als kleinste in de Tourneo-familie een nieuwe look met hertekende neus. Binnenin wordt de middenconsole aangepast voor een betere ergonomie en is er nu plaats voor een 6 inch kleurenscherm met het SYNC3 infotainmentsysteem van Ford. De 1.5 TDCi diesel en 1.0 EcoBoost-motoren in de Tourneo Courier voldoen voortaan aan de Euro 6.2 uitlaatgasnorm en worden standaard gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak.
De Tourneo Connect, die zowel in vijf- als zevenzit-configuratie aangeboden wordt, pakt uit met een hertekende, meer aerodynamische voorpartij met een hoger gemonteerd radiatorrooster en slankere koplampen. Ook in de Tourneo Connect vinden we een 6 inchn kleurenscherm met SYNC3 terug dat door zijn losstaande opstelling doet denken aan een tablet.
Op technologisch vlak ondergaat de Tourneo Connect een doorgedreven evolutie met een aantal comfort- en veiligheidssnufjes die voor het eerst hun opwachting maken in dit segment.
Voorbeelden zijn Intelligent Speed Assist dat automatisch de snelheid aanpast aan de aangegeven maximumsnelheid, het noodremsysteem Pre-Collision Assist met voetgangersherkenning, Side Wind Stabilistation en Active Park Assist voor semi-automatisch zowel parallel als haaks op de rijweg parkeren.
Onder de motorkap van de Tourneo Connect zet de vernieuwing zich verder met de volledig nieuwe 1.5 liter EcoBlue diesel en een vernieuwde versie van de veelgeprezen 1.0 liter EcoBoost benzine die in de Tourneo Connect voorzien wordt van cilinderuitschakeling. Alle motoren worden standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 1.5 EcoBlue Diesel is ook beschikbaar met een automatische achttrapsautomaat.
Meer over de nieuwe Ford Tourneo Courier en Tourneo Connect EcoSport
De nieuwe EcoSport pakt uit met een veelzijdiger en terreinvaardiger karakter, een meer geraffineerde stijl en geavanceerde technologieën. Hij is voor het eerst verkrijgbaar met Ford’s intelligente vierwielaandrijving (Ford Intelligent AWD) die de tractie op de weg en het terrein ten goede komt. Die vierwielaandrijving wordt gekoppeld aan een geavanceerde nieuwe 1,5-liter EcoBlue-dieselmotor, die tot 125 pk levert en zijn CO2-uitstoot optimaliseert.
Hij biedt meer personaliseringsmogelijkheden, waaronder contrasterende dakkleuren en is verkrijgbaar in een sportieve ST-Line-uitvoering. Een zwevend centraal aanraakscherm tot 8”, verwarmbaar stuur en het hoogwaardige soundsysteem ‘B&O PLAY’ maken de interieuruitrusting compleet.
De nieuwe Ford EcoSport voor Europa rolt van de band in de productievestiging van Craiova (Roemenië), waar 200 miljoen euro werd geïnvesteerd.


Fiesta ST
De derde generatie van de Fiesta ST staat voor de zomer van 2018 in de showroom in 3- en 5- deursuitvoering. Zijn opvallende koetswerkstijl wordt in de verf gezet door een uniek radiatorrooster in racewagenstijl en exclusieve 18” lichtmetalen velgen. Net als de rest van het Fiesta-gamma beschikt hij over een uitgebreid arsenaal aan personaliseringsmogelijkheden en technologieën, waaronder stijlpakketten, SYNC 3-connectiviteit met 8”-aanraakscherm en een hoogwaardig B&O Play audiosysteem.
De nieuwe Fiesta ST wordt als eerste Ford Performance-model aangedreven door een driecilindermotor. Zijn 1.5 liter EcoBoost levert 200 pk en een koppel van 290 Nm. Dat moet  volstaan om de wagen in ongeveer 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u te stuwen. Bovendien kan de nieuwe krachtbron schermen met de eerste cilinderuitschakeling voor een driecilindermotor om de CO2- uitstoot te beperken tot 114 g/km.
Als eerste Fiesta ST beschikt hij bovendien over inschakelbare rijmodi. De modi ‘Normal’, ‘Sport’ en ‘Track’ beïnvloeden de sturing van de motor, stuurinrichting en stabiliteitscontrole om het rijplezier in alle omstandigheden te optimaliseren, van snelwegen tot ‘track days’.

Mustang
Het onmiddellijk herkenbare, krachtige Mustang-profiel oogt voortaan nog gestroomlijnder en atletischer dankzij esthetische aanpassingen aan het koetswerk, led-verlichting, een gamma van elf gedurfde koetswerkkleuren en nieuwe optionele lichtmetalen velgen. Het nieuwe model wordt de snelst accelererende Mustang ooit dankzij de verbeterde 5,0-liter V8-motor die naar schatting 450 pk zal leveren en aan Ford’s nieuwe tientrapsautomaat kan worden gekoppeld.
Het meeslepende karakter van de Mustang werd nog beter afgestemd op de Europese wensen en wordt geoptimaliseerd door de nieuwe, regelbare MagneRide-ophanging en de inschakelbare rijmodi, waaronder de nieuwe personaliseerbare ‘My Mode’. De nieuwe prestatiegerichte uitlaat met actieve klep biedt zelfs een innovatieve ‘Good Neighbour’-modusvoor wie ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat op de baan gaat.
De vele rijhulpsystemen van de Mustang bevorderen de rijervaring en verhogen de gemoedsrust van de bestuurder. Voorbeelden zijn Pre-Collision Assist met voetgangerdetectie en Lane Keeping Aid. Het eigentijdse en hoogwaardige interieur onderscheidt zich door zacht aanvoelende materialen en een volledig digitaal 12”-instrumentenbord die de inzittenden een superieure ervaring bezorgen.

Meer over de nieuwe Mustang
Ford GT
Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de legendarische 1-2-3 overwinning van de
Ford GT40 tijdens de 24 uren van Le Mans in 1966 onthulde Ford in 2016 de nieuwe Ford GT,
die meteen ook zijn klasse won in de etmaalrace. Nu de eerste leveringen van de voor gebruik
op de weg gehomologeerde Ford GT in Europa op gang komen, krijgt het Belgische publiek de
kans om oog in oog te staan met deze supersportwagen.
Als ultieme verpersoonlijking van het ‘Ford Performance’-DNA krijgt hij tijdens het Autosalon
van Brussel een centrale plaats op de Ford-stand. Met de tot de verbeelding sprekende lijnen
van zijn volledig in carbonvezel opgetrokken koetswerk en zijn 655 pk sterke 3.5 liter V6 twinturbo
EcoBoost heeft hij alles om het te schoppen tot droom van iedereen die houdt van
exclusieve wagens.
Marketingacties
Ford pakt tijdens de salonperiode uit met een aantal interessante marketingacties:
1. ‘Bestseller’ modellen met uitgebreide standaarduitrusting en klantenvoordeel tot €7.700
2. Nieuwe Ford Fiesta va €10.499 netto, Private Lease va €219/mnd zonder voorschot
3. Nieuwe Ford Ecosport lancering met optie packs aan €99
4. Recyclagepremies tot €3.000; aantrekkelijke overnamepremies
5. Financiering 0% JKP op Fiesta, Ecosport, Focus, Kuga