Hyundai zet de hippe Kona, de sportieve i30 N, de unieke i30 Fastback en de baanbrekende Ioniq in de kijker in Paleis 3.

  • Een indrukwekkende stand van 2.000 m² onderstreept de groei van het gamma
  • De Kona heeft alles in huis om het B SUV-segment stormenderhand te veroveren
  • De i30N brengt WRC-knowhow en circuitplezier binnen handbereik
  • De ‘vijfdeurscoupé’ i30 Fastback vormt een unieke aanbieding in het brede C-segment
  • Met het drieledige Ioniq-gamma is ecologisch rijden toegankelijk voor het grote publiek
  • Trampolineartiesten TNT Crew, WRC-spelconsoles en Musketon zorgen voor animatie

Het Hyundai-aanbod blijft gestaag groeien en steeds meer klanten aanspreken. Logisch dus dat het merk op de 98e European Motor Show Brussels uitpakt met zijn grootste stand ooit. Verspreid over 2.000 m² in Paleis 3 kan de bezoeker liefst 4 nieuwe modellen ontdekken, gaande van trendy tot elegant en van hypersportief tot ecologisch.

Tucson, Santa Fe, Grand Santa Fe: het zijn stuk voor stuk klinkende namen in SUV-land, waar Hyundai de afgelopen 17 jaar een benijdenswaardige knowhow heeft opgebouwd. Met de Kona, die zijn Belgische première beleeft, is het merk vastberaden om nog een referentie toe te voegen aan de cross-over hall of fame, dit keer in het SUV B-segment. Daartoe beschikt de nieuwkomer over een pakket aan troeven die moeilijk elders te vinden zijn.

Dat geldt eigenlijk net zo voor de andere drie nieuwigheden die een ereplaats krijgen toebedeeld op de Hyundai-stand: de i30 N, de i30 Fastback en de Ioniq. Meer dan ooit tevoren bespeelt het merk een veelvoud aan registers, van praktische coupé-elegantie in het C-segment over circuitwaardig hot hatch-plezier op punt gesteld op de Nürburgring tot en met elektrificatie in al zijn vormen, belichaamd door één en hetzelfde model.

Voor extra animatie op de stand zorgen de komische en spectaculaire trampolineartiesten van TNT Crew. Zij brengen meermaals per dag een adembenemende en grappige act rond de Kona, die zeker en vast de aandacht van heel Paleis 3 zal opeisen. Een ander soort fascinatie vinden de WRC-fans in een van de twee spelconsoles in de i30 N-zone, terwijl liefhebbers van visuele kunst hun ogen de kost kunnen geven met een bijzondere creatie van Musketon, geïntegreerd in de trampoline-act.

Kona: beloftevolle, erg complete nieuwkomer 

Hyundai heeft alles in het werk gesteld om spijkers met koppen te slaan in het groeiende SUV B segment met de nieuwe Kona. Wat deze opvallende nieuwkomer bijzonder maakt, is dat hij tegemoetkomt aan alle verwachtingen die kopers in dit segment hebben – en ze zelfs overtreft, niet het minst inzake comfortvoorzieningen, connectiviteit en rijhulpsystemen.

Naast zijn innoverend design met dubbele full-LED-koplampen en Cascading Grille gooit de Kona ook hoge ogen met zijn interieur. Dat laat zich net als de buitenzijde uitgebreid personaliseren, De pittige en zuinige 1.0 T-GDi is de geknipte motor waar klanten in het segment naar vragen, maar er staat ook een 1.6 T-GDi 4WD met 7-DCT op het programma. Volgend jaar volgen de dieselvarianten, alsook twee volledig elektrische versies van de Kona.

i30N: de daily driver van Thierry Neuville

Een sportwagen van 250 of zelfs 275 pk, met een bijzonder complete uitrusting, die dagelijks inzetbaar is én zonder modificatie het circuit op kan, en bovendien minder dan €30.000 kost? Dat vind je enkel bij Hyundai. De i30N werd gefinetuned op de erg veeleisende Nürburgring en is een concentraat van knowhow die de fabrikant de afgelopen jaren opdeed in het wereldkampioenschap rally.

De link met onze landgenoot en vicewereldkampioen Thierry Neuville ligt dan ook voor de hand. Vandaar dat Hyundai Belux het initiatief nam om een exclusieve beperkte serie van de i30N op de markt te brengen, die de naam van onze landgenoot draagt. Daarvan zijn 34 exemplaren beschikbaar – Thierry nam zelf nummer 01/35 als dienstwagen in ontvangst.

Ook de rallywagen van Thierry, de i20 WRC, zal op de stand te bewonderen zijn.

i30 Fastback: uniek silhouet in het c-segment 

Vijfdeurscoupés zijn in trek in het D- en E-segment, niet het minst bij de premiummerken. Hyundai is de eerste constructeur die deze elegante koetswerkvorm toepast in het segment van de volumemiddenklassers. Het merk mag zich dus alweer trendsetter noemen. Na de 5-deurs , de Wagon en de N is de Fastback de vierde en laatste telg van het i30-gamma, dat het hart vormt van het merk in Europa.

De i30 Fastback pakt uit met evenwichtige proporties dankzij een 25 mm lagere daklijn en een 115 mm langer koetswerk in vergelijking met de 5-deurs. De 15 procent stijvere en 5 mm lagere ophanging verhogen de bochtenstabiliteit. Voor de rest kan deze ranke Fastback rekenen op een verzorgde connectiviteit, uitgebreide veiligheidsuitrusting en zuinige aandrijflijnen – net als de andere i30-varianten.

Ioniq: plug-in hybride maakt het plaatje compleet

Vorig jaar lanceerde Hyundai de Ioniq met een 100 procent elektrische en een hybride aandrijfgroep. Met de komst van de oplaadbare hybride, die het beste van beide combineert, toont het gamma zich voor het eerst in Brussel helemaal compleet. Zijn lithium-ionbatterij van 8,9 kWh staat borg voor een elektrisch rijbereik van 63 kilometer. Opmerkelijk is verder het hoge rendement dat de speciaal afgestelde 1.6 GDi-benzinemotor haalt.

Voeg daarbij een zacht schakelende 6-DCT automaat en je krijgt een zuinig en toch dynamisch aandrijfgeheel. Ten opzichte van zijn concurrenten heeft hij nog twee andere troeven: een ongezien waarborgpakket (5 jaar algemeen, 8 jaar op de batterij) en een prijskaartje van slechts €33.999. Daarmee is hij de scherpst geprijsde plug-in op de markt, terwijl hij toch standaard is uitgerust met automatische airco, keyless go, navigatie, Infinity audio met 8 luidsprekers, LKA, FCA en zelfs een actieve cruise control.

Ter gelegenheid van de Brussels Motor Show lanceert Hyundai Belux trouwens een nieuwe instapversie van de Ioniq Hybride. De Ioniq HEV krijgt nu ook een “Style” uitvoering. Daardoor wordt de interessante en ecologische hybridetechnologie al beschikbaar vanaf 24.999 €.

De Style komt postvatten onder de Premium uitvoering, en kan toch al rekenen op een complete uitrusting waaronder deurgrepen in koetswerkkleur, elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels, LED-dagrijlichten, automatische koplampen, elektrische ruiten voor- en achteraan, regensensor, dual zone automatische airconditioning, bestuurderszetel met lendensteun, radio MP3, RDS, DAB, Bluetooth handsfreekit, Forward Collision Avoidance (FCA), adaptieve cruise control, parkeersensoren achteraan.