Het groene alternatief : De SsangYong XLV met CNG voor € 19490 !

CNG, beter bekend als aardgas, is een zéér interessante alternatieve brandstof, die bovendien fiscaal wordt aangemoedigd door vadertje staat. Zo betaalt de fiere eigenaar van een nieuw voertuig op CNG geen BIV, en bovendien in Vlaanderen geen jaarlijkse rijtaks tot 2020. Een mooie besparing waarmee u andere leuke dingen in het leven kan doen.

Rijden op CNG heeft nog voordelen : Zo wordt ons milieu een heel pak minder belast, én betaalt u minder per kilometer aan de pomp.  Tot vorig jaar was het echter niet eenvoudig om een tankstation te vinden dat CNG aanbood. Ondertussen is ook dat probleem opgelost, want het DATS-netwerk van de Colruyt groep heeft ondertussen een heel CNG netwerk uitgebouwd. Andere brandstofmaatschappijen volgen….

Ook de invoerders doen het nodige om CNG te promoten. Zo heeft SsangYong een toch wel  heel aantrekkelijke actie. SsangYong is het derde Koreaanse merk op de Belgische markt dat sinds 2010 wordt ingevoerd door de Alcopa-groep, (groep Moorkens) die ook invoerder zijn voor Hyundai, Isuzu en Suzuki. Zij bieden de XLV aan op CNG voor een prijs van €19490, all-in.

Deze XLV is een SUV, met een 1.6 benzinemotor van 128 pk, die in 2017 door VAB werd verkozen als gezinswagen van het jaar, en die bovendien 5 jaar garantie heeft !

Een waardig alternatief voor de gevestigde waarden……