LADA Sport Historic in Legend Boucles Bastogne 2018

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2018 vinden de Legend Boucles Bastogne plaats, een regelmatigheidsrally voor oldtimers in het Zuiden van België, die de nodige faam geniet en prachtige uitstraling heeft.

Gestart in 2006 als de Legend Boucles de Spa, verhuisden zij in 2015 naar de streek rond Bastogne.

Resultaat is een prachtige rally met 18 klassementsproeven, op afgesloten wegen, gespreid over twee dagen, met als bijzonderheid dat de klassementsproeven op zondag enkel en alleen op onverhard terrein worden verreden.

Bewijs daarvan zijn de meer dan 200 deelnemers die jaarlijks aan de start komen van deze rally voor wagens pré-1986, die eigenlijk voor geen enkel kampioenschap meetelt !

Het “Abarth Squadra Storica” team is een trouwe deelnemer aan deze wedstrijd en zet ook dit jaar weer drie wagens in, maar dit keer moest het iets “speciaals” zijn, iets nostalgisch en iets extravagant….

Ditmaal komen er dus geen Fiat wagens aan de start, maar wel een afgeleide daarvan: de LADA.

De Russische auto industrie heeft met deze modellen, die afstammen van de FIAT-stal, grote sprongen voorwaarts gemaakt en ging er ook mee op de internationale sportieve toer.

 

Het LADA Sport Historic team, zoals het team voor de gelegenheid werd omgedoopt, bestaat uit trouwe Legend Boucles deelnemer EN autofreak ex-Eerste Minister Guy Verhofstadt met Guido Devreker als co-piloot in een LADA 1600 Rally.

In de tweede wagen, een LADA VFTS 2, vinden we Jeroen Nys, CEO van PowerPlus, terug in de bijrijdersstoel naast Eric Vlaisloir.

De derde auto , een LADA VFTS 1, wordt bestuurd door Guy Moerenhout, bezieler van het Abarth Works Museum met zijn trouwe bijrijder Filip de Munck.