Volvo XC60 veiligste auto in Euro NCAP tests 2017

De Volvo XC60 is tijdens de toekenning van de prestigieuze Euro NCAP 2017 Best in Class safety awards door het onafhankelijke instituut Euro NCAP tot best presterende luxe offroader en de auto met de beste overall score uitgeroepen.

De Volvo XC60 behaalde een nagenoeg perfecte score van 98 procent voor de bescherming van volwassenen. Met een score van 95 procent voor de veiligheidssystemen scoort de XC60 20 procent hoger dan de nummer 2. Dit bewijst wederom Volvo’s leiderspositie op het gebied van veiligheid.

Barstensvol nieuwe technologie

“De nieuwe Volvo XC60 is een van de veiligste auto’s die we ooit maakten”, aldus Malin Ekholm, Vice President Volvo Cars Safety Centre. “Hij zit barstensvol nieuwe technologie die de bestuurder assisteert, passagiers en andere weggebruikers beschermt en ongevallen helpt te voorkomen. We zijn er trots op dat onze continue inzet voor de ontwikkeling van innovatieve veiligheidssystemen beloond wordt met wederom een Euro NCAP Best in Class award.”

Met de Best in Class safety award treedt de Volvo XC60 in de voetsporen van de Volvo XC90, die in 2015 door Euro NCAP eveneens werd uitgeroepen tot best presterende luxe offroader en ook de beste overall score had. En ook de Volvo V40 ontving ooit een safety award, in de klasse van compacte gezinsauto’s. “Onze visie is dat vanaf het jaar 2020 niemand overlijdt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo”, vervolgt Ekholm. “De prestaties van de XC60 zijn het resultaat van onze voortdurende inzet om de meest geavanceerde veiligheids- en rijassistentiesystemen te ontwikkelen die ons helpen dit doel te bereiken.”

Ook de Volvo S90 en V90 behaalden hoge scores in de Euro NCAP 2017 Best in Class safety awards. Beide modellen scoorden hoog in de categorie ‘Bescherming van volwassenen’ en ‘veiligheidssystemen’. De Volvo XC60, S90 en V90 staan nu in de top 3 van veiligste auto’s in de tests van Euro NCAP.

Euro NCAP maakt ieder jaar de Best in Class awards bekend. Die zijn bestemd voor auto’s die op het gebied van veiligheid beter presteren dan concurrenten die in hetzelfde jaar op de markt zijn gekomen. Hierbij wordt gekeken naar de bescherming van volwassenen, kinderen en voetgangers, en naar veiligheidssystemen.